Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PNF a analýza pohybu (KKL / FFANP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFANP - PNF a analýza pohybu, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specializované diagnostické postupy při vyšetření pohybu a funkce a prostřednictvím principů PNF.2. Neurofyziologická podstata PNF.3. Specializované terapeutické postupy dle principů PNF - zaměření na funkci horní končetiny.4. Specializované terapeutické postupy dle principů PNF - zaměření na funkci lopatky.5. Specializované terapeutické postupy dle principů PNF - zaměření na funkci dolní končetiny.6. Specializované terapeutické postupy dle principů PNF - zaměření na funkci pánve.7. Specializované terapeutické postupy dle principů PNF - zaměření na stabilizační funkci trupu.8. Facilitační a relaxační techniky.9. Na základě vyšetření stanovení fyzioterapeutického postupu dle PNF-10. Aplikace PNF techniky při fyzioterapeutické léčbě u dospělých a dětí s různými typy pohybových poruch.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít znalosti při hodnocení a terapii pacienta z hlediska fyzioterapie. Tyto znalosti využije ve své profesní činnosti.

Literatura

Trojan S., Druga, S., Pfeiffer, J. Centrální mechanismy řízení motoriky. Praha Avicenum, 1991. Pfeiffer J. Facilitační metody v léčebné rehabilitaci. Praha Avicenum, 1976. Bastlová, Petra. Proprioceptivní neuromuskulární facilitace. Olomouc, 2013. ISBN 978-80-244-4030-9.Holubářová, J. Pavlů, D. Proprioceptivní neuromuskulární facilitace. 1. Část, 1. vyd. Praha: Karolinum, 2007. Pavlů, D. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. Brno: Akademické nakl. CERM, 2002. KRÁLÍČEK, Petr. Úvod do speciální neurofyziologie. Praha: Galén, 2011. ISBN 978-80-7262-618-2.

Požadavky

90% účast studenta na výuce, individuální příprava na cvičení.

Garant

MUDr. Mgr. Marcela Míková, Ph.D.Mgr. Žaneta Táborská