Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie v pediatrii (KKL / FFERP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFERP - Ergoterapie v pediatrii, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Semináře:1.Ergoterapeutické vyšetření u dětí s dětskou mozkovou obrnou2.Metody a přístupy využívané u dětí s dětskou mozkovou obrnou3.Rozvoj motoriky horních končetin (úchopy)4.Rozvoj kresby a grafomotoriky5.Rozvoj sebeobslužných dovedností I.-handling - samostatnost při oblékání a svlékání6.Rozvoj sebeobslužných dovedností II.-handling - sycení, příjem potravy7.Kognitivní terapie u dětí8.Rozvoj řeči - augmentativní komunikace9.Poruchy senzorické integrace u dětí - dyspraxie a praxie10.Exkurse - Dětské centrum ARPIDA - úsek ergoterapie

Získané způsobilosti

Student zná problematikou dětské ergoterapieStudent umí prakticky využít ergoterapeutické metody v pediatrii.

Literatura

Kubová, L. Alternativní komunikace, cesta ke vzdělání těžce zdravotně postižených dětí. Praha, Teach-Market, 1996. Kraus, J. Dětská mozková obrna. Praha, Grada, 2004. PFEIFFER, J. Ergoterapie. Základní informace o oboru pro pracovníky v rehabilitaci. Praha: REHALB, 2001. Gangale, D. Rehabilitace orofaciální oblasti. Praha, Grada, 2004. J. Jankovský. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, somatopedická a psychologická hlediska. 2. doplněné vydání. Triton, Praha, 2006. ISBN 80-7254-730-5.

Požadavky

Aktivní účast studenta na výuce. Individuální příprava studenta na semináře.Požadavky pro udělování zápočtu: test

Garant

Mgr. Marcela Kryski