Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy genetiky (KKL / FFGEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFGEN - Základy genetiky, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Buňka, přenos informací v buňce2. Mitóza, meióza a jejich genetické důsledky3. Přenos a vyjádření genetické informace, vztah k fázím buňečného cyklu4. Mendelovy principy; monogenní, polygenní a multifaktorální dědičnost5. Příklady dědičných znaků u člověka6. Mutace: základní rozdělení, příčiny7. Nejčastější onemocnění člověka8. Mutageneze: vliv vnějších faktorů na vznik mutace9. Onkogenetika: kancerogeneze, onkogeny, antionkogeny10. Cytogenetické a molekulárně-cytogenetické vyšetřovací metody11. Molekulárně genetické vyšetřovací metody12. Prenatální diagnostika a genetické poradenství13. Mimojaderná dědičnost14. Etika v lékařské genetice

Získané způsobilosti

Student se seznámí se základy genetiky

Literatura

Bryšová a kol. Lékařská genetika. Praha, 1996. Berta Otová,B.. Základy biologie a genetiky. Praha, Karolinum, 2. přepracované vydání, 2006.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: aktivní účast studenta na výuce, test

Garant

Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.

Vyučující

Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.