Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioter. v těhot. a šestinedělí (KKL / FFKTŠ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFKTŠ - Kinezioter. v těhot. a šestinedělí, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Fyziologická gravidita, změny v těhotenství.2. Ovlivnění změn v rámci kinezioterapie, profylaxe.3. Kinezioterapie v těhotenství, metodické zásady a principy, kontraindikace.4. Využití relaxačních technik v těhotenství.5. Využití míčů a Therabandů při kinezioterapii v těhotenství.6. Hydrokinezioterapie v těhotenství.7. Příprava k porodu8. Alexandrova metoda9. Specifika šestinedělí, metodické zásady a principy kinezioterapie v šestinedělí.10.Psychologické aspekty těhotenství a šestinedělí.

Získané způsobilosti

Student je schopen ve své budoucí profesi iniciovat a provádět specifické kinezioterapeutické techniky u těhotných žen a v období šestinedělí.

Literatura

Kynychová, H. Aktivní těhotenství. Praha: Prolpolis, 2008. VOLEJNÍKOVÁ, H. Cvičení v práci porodní asistentky. IDVPZ Brno, 2002. Prajerová, K. Cvičení v těhotenství. Praha, NCPZ, 1994. WESSELS, M. Cvičení v těhotenství a šestinedělí. Grada: Praha, 2007. ISBN ISBN 80-247-1427-.BERÁNKOVÁ, B. Cvičení v těhotenství a šestinedělí. Triton Praha, 2002. Thierfelderová, S. a kol. Cvičíme s gymnastickým míčem. Praha, Ivo Železný, 2002. Dumoulin, Ch. Cvičíme v těhotenství. Praha: Portál, 2006. Makedonová, N. Gravidjóga - porod bez bolesti. Bratislava, Natajoga, 1991. Adamírová, J. Gynegymnastika. Praha, Jan Vašut, 2002.

Požadavky

Aktivní účast studenta na seminářích, individuální příprava studenta na semináře.

Garant

Mgr. Martina Hartmanová

Vyučující

Mgr. Martina Hartmanová