Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět LTV dětí (KKL / FFLTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFLTV - LTV dětí, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Semináře:1.CKP (centrální koordinační porucha), ICP (infantilní cerebrální paréza)2.Respirační fyzioterapie u zánětů horních cest dýchacích, u adenoidní vegetace3.Význam a využití pohybové léčby u respiračních onemocnění, druhy dechové gymnastiky, vliv poloh na dýchání, přístrojové techniky, oscilační dechové techniky (flutter)4.Respirační fyzioterapie - autogenní drenáž, technika prodlouženého výdechu, prudký výdech (huffing)5.Respirační fyzioterapa a pohybová aktivita při astma bronchiale - astmatický záchvat (bezprostředně po něm, po záchvatu a v období rekonvalescence)6.Respirační fyzioterapie a pohybová aktivita při cystické fibróze7.LTV u dětí s VDT, využití různých technik a postupů8.LTV u skolioz - technika derotačního dýchání (dle Schrothové), využití RL, korzetovaná skolioza9.LTV a pohybový režim u děti s hemofilií (akutní stadium, subakutní stadium, rekonvalescence)10.LTV při juvenilní idiopatické artritidě (polohování, pasivní cvičení, aktivní cvičení, odlišnost RA u dětí)

Získané způsobilosti

Student je seznámen s postupy LTV v pediatrii u vybraných diagnózStudent zná základní zásady přístupu k dětskému pacientovi

Literatura

Roučková, J. Cvičení a hry pro děti se sluchovým postižením. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-158-1.Dolínková, I. Cvičíme s kojenci a batolaty. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-072.Jankovský, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením. Somatopedická a psychologická hlediska. Druhé doplněné vydání. Praha: Triton, 2006.

Požadavky

Aktivní účast studenta ve výuce. Individuální příprava studenta na semináře.

Garant

PhDr. Ludmila Brůhová

Vyučující

PhDr. Ludmila Brůhová