Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení na míčích, pružné tahy (KKL / FFMPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFMPT - Cvičení na míčích, pružné tahy, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení :1. Vlastnosti míče, podstata cvičení na míčích, využití míčů ve speciálních konceptech2. Indikace, zásady cvičení s velkými míči3. Systém cvičení s míči dle S: Klein - Vogelbach, cviky pro stabilizaci páteře4. Cviky pro automatickou reaktivní stabilizaci a mobilizaci páteře5. Cviky pro mobilizaci kyčelních kloubů, reaktivní vyvolání kroku, cviky se dvěma míči6. Cvičení s míči ve dvojicích, relaxační cvičení, cvičení s míči ve vodě7. Využití velkých míčů a při kinezioterapii v těhotenství a přípravě k porodu8. Využití pružných tahů v kinezioterapii, základní zásady a principy, indikace9. Cvičení s pružnými tahy zaměřené na posílení svalů10. Cvičení s pružnými tahy zaměřené na správné držení těla.

Získané způsobilosti

Student umí samostatně vytvořit a vést kinezioterapeutickou hodinu s využitím velkých míčů a pružných tahůStudent umí prakticky aplikovat získané poznatkyStudent zná základní zásady a principy nezbytné pro terapeutické využití velkých míčů a pružných tahů a aplikovat je v praxi

Literatura

Pavlů,D. Cvičení s Thera-Bandem : se zřetelem ke konceptu dle Brüggera. Vyd. 1. Brno: CERM, 2004. Thierfelderová, S. a kol.:. Cvičíme s gymnastickým míčem. Praha, Ivo Železný, 2002. Rock, C. M.:. Základní cvičení s Thera-Bandem. Curych, Dr.Brügger-Institut GmbH,, 1995.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: 80% účast studenta na seminářích, aktivní účast studenta na výuce, prokázání praktických dovedností

Garant

Mgr. Eliška Papežová

Vyučující

Mgr. Eliška Papežová