Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 4 (KKL / FFOP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFOP4 - Odborná praxe 4, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

3. ročník1. Praktické využití technik myoskeletální medicíny a dalších speciálních kinezioterapeutických technik, zejména technik na neurofyziologické bázi.2. Procvičení diagnostických postupů používaných v oblasti fyzioterapie, komplexní vyšetření individuálního zdravotního stavu a zhodnocení potřeb klientů z hlediska fyzioterapeutické péče.3. Podávání procedur fyzikální terapie v praxi.4. Fixace poznatků získaných zejména v předmětech komplexní a speciální metodiky kinezioterapie, rehabilitační propedeutika, reflexní lokomoce a fyzikální terapie a jejich aplikaci v praxi.3. ročníkPraxe je orientována na indikační oblasti fyzioterapie na standardních odděleních (neurologické, dětské), specializovaných odděleních (lůžkové rehabilitační oddělení, ARO, JIP) a lázeňských provozech.

Získané způsobilosti

Student získá praktické zkušenosti Student se seznámí s organizací práce fyzioterapeuta v plném provozu Student si osvojí schopnost dobré komunikace a spolupráce s nemocnýmiStudent si osvojí schopnost spolupráce se zdravotnickým týmem

Literatura

JANDA, Vladimír a Dagmar PAVLŮ. Goniometrie. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1993. ISBN 80-701-3160-8.KOLÁŘ, Pavel et al. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-807-2626-571.JANDA V. Svalové funkční testy. Praha: Grada, 2004. HROMÁDKOVÁ, J. a kol. Fyzioterapie. H+H Praha, 1999. VÉLE, František. Kineziologie pro klinickou praxi. Praha: Grada, 1997. ISBN 80-7169-256-5.VÉLE, František. Vyšetření hybných funkcí z pohledu neurofyziologie: příručka pro terapeuty pracující v neurorehabilitaci. Praha: Triton, 2012. ISBN 978-80-7387-608-1.Haladová, E. - Nechvátalová, L. Vyšetřovací metody hybného systému. Brno, Nár. centrum oš. a nelékařských zdrav. oborů, 2003. Novotná,H. Vyšetřovací metody hybného systému. Brno: Institut pro DVPZ. 2001.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:100% účast studenta na odborné praxi, individuální příprava studenta na praktická cvičení.

Garant

Mgr. Alena BínováPhDr. Ludmila BrůhováMgr. Martina HartmanováMgr. Petra PlacatkováPaedDr. Jiří Vlček