Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortopedická protetika (KKL / FFORP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFORP - Ortopedická protetika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1.Indikace ortéz2.Stavební prvky ortéz a jejich vliv na statiku a dynamiku při různých tělesných postiženích3.Ortoprotézy4.Základní principy stavby protéz a ortéz5.Ovládání (řízení) protéz a ortéz6.Problém biokompatibility7.Analýza pohybu tělesně postiženého s protetickou pomůckou, testování8.Individuální a sériové pomůcky nebo jejich části.9.Úpravy a opravy ortéz a protéz.10.Modifikace pomůcek podle rozvoje hybnosti nositele.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o možnostech užívání ortéz a protéz a jejich vlivu na statiku a dynamiku těla.

Literatura

Ondok, J. P. Bioetiky, biotechnologie a biomedicína. Praha, 2005. ISBN 8072544861.Daniel, M. Experimentální biomechanika. 1. vyd. Praha: Česká technika - nakladatelství ČVUT, 2008. Brozmanová. Ortopedická protetika. Martin: Osveta, 1990. ISBN 80-217-0133-1.Hadraba, I. Ortopedická protetika,1. vyd. Praha: Karolinum, 2006.

Požadavky

90% účast studenta na výuce, individuální příprava studenta na semináře

Garant

doc. MUDr. Vlasta Tošnerová, CSc.