Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzioter. postupy v klinických oborech 2 (KKL / FFPO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFPO2 - Fyzioter. postupy v klinických oborech 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky 2. LS:Fyzioterapeutické postupy v gynekologii, po gynekologických operacích.Fyzioterapeutické postupy v těhotenství, při porodu a v šestinedělí.Fyzioterapeutické postupy v neurologii u periferních paréz HKK, DKK, hlavových nervů.Fyzioterapeutické postupy v neurologii u centrálních paréz, CMPFyzioterapeutické postupy v neurologii u extrapyramidových syndromů a ataxiíFyzioterapeutické postupy v neurologii u vertebrogenních onemocněníFyzioterapeutické postupy v neurologii u DMOFyzioterapeutické postupy v pediatrii.

Získané způsobilosti

Student je seznámen s konkrétními postupy komplexní fyzioterapie v jednotlivých klinických oborech

Literatura

Véle, F. Kineziologie : přehled klinické kineziologie a patokineziologie pro diagnostiku a terapii poruch pohybové soustavy. Praha: Triton, 2. vyd., 2006. KOLÁŘ, Pavel et al. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-807-2626-571.Pavlů, D. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. Brno: Akademické nakl. CERM, 2002. VÉLE, František. Vyšetření hybných funkcí z pohledu neurofyziologie: příručka pro terapeuty pracující v neurorehabilitaci. Praha: Triton, 2012. ISBN 978-80-7387-608-1.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu: zápočtový test (úspěšnost 80%)Požadavky pro udělení zkoušky: zkouška, prokázání praktických dovedností

Garant

Mgr. Lucia Dananajová

Vyučující

Mgr. Lucia Dananajová