Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkční patologie (KKL / FFPTF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFPTF - Funkční patologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření :Přednášky:Postavení patologie v organizaci zdravotnické péče, nemoc a její příčiny, regresivní změnyPoruchy oběhu krve a lymfy, zánět, progresivní změnyNemoci způsobené fyzikálními a chemickými vlivyMikrobiální a parazitární příčiny nemoci, poruchy imunityPatologie kardiovaskulárního systému, dýchacího ústrojíPatologie gastrointestinálního traktu GIT, jater, žlučových cest a pankreatu, poruchy výživyPatologie močového ústrojí, pohlavního ústrojíPatologie těhotenství, mléčné žlázyPatologie nervového a pohybového systémuPatologie žláz s vnitřní sekrecí, kůže, smyslového ústrojí

Získané způsobilosti

Přehled jednotlivých nemocí z hlediska příčin, podstaty, průběhu nemoci, přehled možné léčby včetně významu edukace. Podrobné seznámení s nemocemi a úrazovými stavy souvisejícími s odborností fyzioterapeuta a to zejména onemocnění pohybového aparátu, neurologické, revmatologické onemocnění a traumatologie. Pochopení správného způsobu života s důrazem na pohybovou aktivitu a zdravou výživu.

Literatura

Jordi Vigué. Atlas lidského těla v obrazech: anatomie, histologie, patologie. Dobřejovice: Rebo production, 2008. KOHLÍKOVÁ, Eva. Cytopatologie, patobiochemie a patofyziologie. 1. vyd. Praha: Karolínum , 2003. VELEMÍNSKÝ,M. a kol. Klinická propedeutika pro studující ZSF JU. Skripta ZSF JU. Č. Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-600-3.Miřejovský, P. Bednář, B. a kol. Obecná patologie. Praha: Karolinum, 2000. Bártová, J. Patologie pro bakaláře. Praha UK, 2004. ISBN 8024607948.Stříteský, J. Patologie. Učebnice pro zdravotnické školy a bakalářské studium. Olomouc EPAVA, 2001.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu: aktivní účast na výuce, zápočtový testPožadavky pro udělení zkoušky: ústní zkoušení

Garant

MUDr. Luboš Wágner

Vyučující

MUDr. Luboš Wágner