Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální terapie 1 (KKL / FFTF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFTF1 - Fyzikální terapie 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do historie FT2. Rozdělení FT3. Mechanizmus účinku4. Obecné indikace5. Obecné kontraindikace6. Zásady bezpečnosti při aplikaci FT7. Terminologie FT8. Obecná pravidla pro aplikaci FT9. Mechanoterapie obecně10. Přístrojová mechanoterapie11. Indikace a kontraindikace mechanoterapie12. Ultrasonografie13. Indikace a kontraindikace ultrasonografie14. TermoregulaceCvičení:1. Konkrétní zásady bezpečnosti při aplikaci FT2. Aplikace přístrojové mechanoterapie3. Ultrasonoterapie4. Hydroterapeutické procedury5. Termoterapeutické procedury6. Aplikace fototerapie nepolarizovaným zářením7. Aplikace fototerapie polarizovaným zářením8. Aplikace stejnosměrných proudů9. Aplikace nízkofrekvenčních proudů10. Terapie středněfrekvenčními proudy11. Terapie vysokofrekvenčními proudy12. Kombinovaná terapie13. Elektrodiagnostika14. Elektrostimulace

Získané způsobilosti

Student má teoretické základy jednotlivých druhů FT, umí je využít v léčebné rehabilitaci a umí zvolit konkrétní druh FT na základě diagnostiky.

Literatura

Zeman, M. Základy fyzikální terapie. České Budějovice: JU ZSF, 2013. ISBN 978-80-7394-403-2.PODĚBRADSKÝ, J., PODĚBRADSKÁ, R. Fyzikální terapie ? manuál a algoritmy. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2899-5.VACEK, J. Manuál rehabilitační a fyzikální terapie. Praha: Raabe, 2012.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:Podmínkou pro úspěšné absolvování předmětu je 90% přítomnost studenta na výuce, zejména praktických cvičení. Student má mimo jiné k dispozici studijní materiál na webu. Ukončení předmětu je ve formě zápočtového testu

Garant

PhDr. Marek Zeman, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marek Zeman, Ph.D.PhDr. Marek Zeman, Ph.D.