Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova 4 (KKL / FFTV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / FFTV4 - Tělesná výchova 4, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2. ročník LS 5 x 2 hod.:1. Sportovní hry -fusvolejbal, historie hry, pravidla, nácvik, vlastní hra2. Základy jógy, význam pro zdravý životní styl, ásany3. Sportovní a pohybové hry - lakros, seznámení s hrou, nácvik a vlastní hra4. Gymnastika, gymnastické hry, Unifittest (skok daleký z místa, výdrž ve shybu, leh-sed)5. Atletika - různé druhy startů, (12 min. běh)

Získané způsobilosti

Student prohlubuje teoretické i praktické dovednosti v jednotlivých druzích individuálních i kolektivních sportů. Získává poznatky o bezpečnosti při provádění tělesných cvičení, poskytuje dopomoc i záchranu.

Literatura

Krištofič,J. Gymnastika pro kondiční a zdravotní účely.Praha: ISV. 2000. Mazal, F.:. Pohybové hry a hraní. Olomouc : Hanex. 2000. Velenský,M.:. Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. Praha: Karolinum. 2008. Táborský,F. Sportovní hry II. Praha, Grada, 2005. Hájková, J. Základní gymnasika. Praha, Karolinum, 2002. Škopová, M., Zítko, M. Základní gymnastika. Praha, Karolinum, 2005. ŠEBRLE, Z.:. Známé i méně známé pohybové a sportovní hry. Č. Budějovice: Pedagogické centrum, 2004. Táborský,F. (2004). Sportovní hry. Praha: Grada. 1987.

Požadavky

80% účast studenta na výuce, individuální příprava studenta na cvičení.

Garant

Mgr. Eva Koubová

Vyučující

Mgr. Eva Koubová