Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie (KKL / LLEGT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / LLEGT - Ergoterapie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:1.Úvod do ergoterapie, rozdělení ergoterapie, postavení ergoterapie v rámci multidisciplinárního týmu2.Diagnostika v ergoterapii3.Metody a přístupy používané v ergoterapii4.Ergodiagnostika ? předpracovní rehabilitace z pohledu ergoterapeuta5.Rehabilitace orofaciální oblasti ? poruchy příjmu potravy6.Ergoterapie v pediatrii, Ergoterapie u mentálně postižených osob7.Ergoterapie v neurologii, Ergoterapie u těžkých pacientů8.Ergoterapie v geriatrii, Bezbariérové úpravy. Ergonomie

Získané způsobilosti

Student se seznámí s podstatou jednotlivých metod a přístupů využívané v ergoterapii u jednotlivých diagnóz. Získané vědomosti vytvoří předpoklady aktivní spolupráce s ergoterapeuty v rámci multidisciplinárního týmu.

Literatura

Gilbertová S., Matoušek O. Ergonomie: optimalizace lidské činnosti. Praha: Grada, 2002. PFEIFFER, J. Ergoterapie. Základní informace o oboru pro pracovníky v rehabilitaci. Praha: REHALB, 2001. Filipová, D. Projektujeme bez barier. Kolín: MPSV ČR, Boom tisk, 2002. Gangale, D. Rehabilitace orofaciální oblasti. Praha, Grada, 2004. Bendová, P. Život po cévní mozkové příhodě. Milan Horák-tiskárna, 2004.

Požadavky

Účast na cvičení 90%, písemný test

Garant

Mgr. Marcela Kryski

Vyučující

Mgr. Marcela Kryski