Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ucelená rehabilitace 1 (KKL / LLUR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / LLUR1 - Ucelená rehabilitace 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1)Vymezení pojmů "habilitace", "rehabilitace" a "ucelená rehabilitace" a jejich právní ukotvení. Pojetí tzv. somatické rehabilitace (preventivní a léčebné) a ucelené rehabilitace, resp. uceleného systému rehabilitace (USR).2)Impairment, disabilita, restringovaná participace (MKF, 2001). Holistické pojetí osobnosti člověka a ucelený systém rehabilitace.3)Ucelený systém rehabilitace - složení multidisciplinárního týmu, role jednotlivých odborníků v rámci týmu (kruhová péče), otázky související s jejich kompetencemi4)Pedagogické prostředky uceleného systému rehabilitace.5)Léčebné prostředky uceleného systému rehabilitace.6)Sociální prostředky uceleného systému rehabilitace.7)Pracovní prostředky uceleného systému rehabilitace.8) Ostatní otázky související s ucelenou rehabilitací a etické konsekvence USR

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti a pojejí ucelené rehabilitace jako vnímá jako komplexní péči zahrnující prostředky léčebné, pedagogické, sociální a pracovní, jež je poskytována osobám se zdravotním postižením na interdisciplinárním základě a jíž zajišťuje multidisciplinární tým odborníků.

Literatura

Jankovský, J. Ucelená rehabilitace. Somatopedická a psychologická hlediska. 2. doplněné vydání. Triton, Praha, 2006. ISBN 80-7254-730-5.WHO. MKF - Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. Jankovský, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, 2. vyd., Druhé doplněné vydání. Praha: TRITON, 2006. ISBN 80-7254-730-5. Praha, Triton, 2006. ISBN 80-7254-730-5.VOTAVA, J. a kol. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Karolinum, Praha 2005 . Karolinum Praha, 2005.

Požadavky

Referáty studentů na zadané téma.

Garant

Mgr. Petra Zimmelová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Zimmelová, Ph.D.