Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická rehabilitace (KKL / LLZDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / LLZDR - Zdravotnická rehabilitace, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Definice koordinované rehabilitace.2. Lékař, jako managér zdravotnické rehabilitace v souvislosti s koordinovanou rehabilitací .3. - 4. Posudkové lékařství v systému zdravotnické rehabilitace.5. Sociální rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.6. Speciálně pedagogická rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.7. Fyzioterapie a ergoterapie v systému zdravotnické rehabilitace.8. Pracovní rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.9. Protetika v systému zdravotnické rehabilitace.10. Legislativní zakotvení zdravotnické rehabilitace.11. - 13. Komunikace zdravotnického pracovníka s pacientem a klientem v systému zdravotnickérehabilitace.14. Zápočet.Semináře:1. Definice koordinované rehabilitace.2. Lékař, jako managér zdravotnické rehabilitace v souvislosti s koordinovanou rehabilitací .3. - 4. Posudkové lékařství v systému zdravotnické rehabilitace.5. Sociální rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.6. Speciálně pedagogická rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.7. Fyzioterapie a ergoterapie v systému zdravotnické rehabilitace.8. Pracovní rehabilitace v systému zdravotnické rehabilitace.9. Protetika v systému zdravotnické rehabilitace.10. Legislativní zakotvení zdravotnické rehabilitace.11. - 13. Komunikace zdravotnického pracovníka s pacientem a klientem v systému zdravotnickérehabilitace.14. Zápočet.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v oblasti zdravotnické rehabilitace, především bude schopen interpretovat systém MKF, ale hlavně komunikaci s klientem ve zdravotnických a sociálních zařízení

Literatura

, J., Krivošíková, M., Šajtaová, L. Ergoterapie. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-247-2699.PFEIFFER, J.:. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. In Votava, J. a kol: Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. Lippertová-Grünerová, M. Neurorehabilitace. Praha: Galén, 2005. Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Karolinum, Praha , 2005. ISBN 80-2460-708-5.Krivošíková, M. Úvod do ergoterapie. Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-2699.Zvoníková,A.,Čeledová,L.,Čevela,R. Základy posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti v důchodovém pojištění,Grada 2010. 2010.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 90% účast na seminářích, testPožadavky na zkoušku: ústní zkouška

Garant

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.PhDr. Marek Zeman, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.PhDr. Marek Zeman, Ph.D.PhDr. Marek Zeman, Ph.D.