Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pediatrie a patologie (KKL / MMSPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / MMSPP - Sociální pediatrie a patologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Část medicínská:1. Programy dlouhodobého zvyšování zdravotního stavu dětí2. Sociálně-právní ochrana dítěte3. Charakteristika funkční a dysfunkční rodiny.4. Charakteristika syndromu CAN.5. Chronicky nemocné dítě a dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav.6. Základní léčebné postupy.7. Prevence nemocí.Část ošetřovatelská:1. Zhodnocení ošetřovatelského procesu ve funkční a dysfunkční rodině.2. Stanovení ošetřovatelských diagnóz.3. Plán ošetřovatelské péče, realizace plánu ošetřovatelské péče, intervence.4. Edukace dítěte a rodiny.5. Zajištění kontinuity zdravotní a psychosociální péče.Přednášky:1. (1 hod.) Instituce zajišťující sociální a zdravotní služby, poradenská činnost2. (1 hod.) Rodina, patologie rodiny.3. (1 hod.) Právní ochrana dítěte. Úmluva o právech dítěte.4. (1 hod.) Syndrom CAN.5. (1 hod.) Chronicky nemocné dítě a dítě s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem.Semináře:1. (1 hod.) Ošetřovatelský proces u dysfunkční rodiny2. (2 hod.) Ošetřovatelský proces u CAN.3. (2 hod.) Ošetřovatelský proces u dítě s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem.

Získané způsobilosti

Student:- umí zhodnotit, naplánovat a realizovat ošetřovatelský proces ve funkční a dysfunkční rodině- umí zhodnotit, naplánovat a realizovat ošetřovatelský proces u dítěte s CAN- umí zhodnotit, naplánovat a realizovat ošetřovatelský proces u dítěte s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem

Literatura

KOVAŘÍK, J. a kol. Dětská práva, právní povědomí, participace dětí a sociální služby. České Budějovice: ZSF JU, 2001. FENDRYCHOVÁ,J., KLIMOVIČ,M. Péče o kriticky nemocné dítě. Brno: NCO NZO, 2005. ISBN 80-7013-427-5.BOLEDOVIČOVÁ, M. a kol. Pediatrické ošetrovateľstvo. Martin: Osveta, 2010. ISBN 9788080633318.VELEMÍNSKÝ, M. a kol. Vybrané kapitoly z pediatrie. České Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-813-8.HOCKENBERRY, MARILYN J. Won´gs Clinical Manual of Pediatric Nursing. Mosby, 200. ISBN 0-323-01958-7.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: 90% účast studenta na seminářích, aktivní zapojení studenta do výuky, individuální příprava studenta na semináře, vypracování seminární práce

Garant

doc. MUDr. Lubomír Kukla, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Lubomír Kukla, CSc.