Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genetika (KKL / OGENT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / OGENT - Genetika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Blok A: Klasická genetika s rozpracováním základních metod hybridologické analýzy.1. Genetické zákony, metody a objekty..2. Hybridologická analýza. Rodokmenová analýza.Blok B: Cytogenetika, dědičnost a proměnlivost na úrovni buněk.3 Organizace genetické informace na úrovni buněk..Karyologie.4 Analýza karyotypů - laboratorní práce.Blok C: Molekulární genetika - dědičnost a proměnlivost na úrovni molekul.5. Nukleové kyseliny, jejich struktura a význam, genetický kód.6. Procesy realizace genetické informace na úrovni molekul. Molekulárně genetické metody analýzy genomu.7. Exkurze do laboratoře molekulární genetiky.Blok D: Klinická genetika.8. Genetické patologické stavy a jejich klasifikace.9. Mutageneze, karcinogeneze a teratogeneze, změny genomu a životní prostředí. Prevence genetických patologických stavů.10. Genetika a etika.

Získané způsobilosti

Student má teoretické znalosti z genetikyStudent zná možnosti prevence a genetického poradenství

Literatura

ŘEHOUT, V. a kol. Genetika I. České Budějovice, JU ZF, 256 s., 2000. ŘEHOUT, V. a kol. Základy genetiky. http://www.zsf.jcu.cz. Virtuální svět genetiky I.: http://www.zsf.jcu.cz. Virtuální svět genetiky II.: http://www.zsf.jcu.cz. Výukové prezentace k vybrsaným temetickým celkům: http://rehout.xf.cz. KOČÁREK E. Genetika. Scientia, Praha, 211 s., 2008. KOČÁREK, E. a kol. Klinická cytogenetika. Učební texty. Praha: UK, 2006. THOMPSON, T. Klinická genetika. Praha: Triton, 2004.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: seminární práce na dané témaPožadavky pro udělování kolokvia: kolokvium

Garant

Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.

Vyučující

Ing. et Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.prof. Ing. Václav Řehout, CSc.