Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie (KKL / OVANA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / OVANA - Anatomie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná anatomie2. Pohybový systém3. Dýchací systém4. Trávicí systém5. Vylučovací systém6. Pohlavní systém7. Oběhový systém8. Periferní nervový systém9. Centrální nervový systém10. Smysly11. Endokrinní systém12. Kůže a kožní deriváty13. Imunitní systém14. Topografická anatomieSemináře jsou rozděleny do 3 skupin studentů po třech týdnech (4 semináře na jednu skupinu)1. Test pohybový systém, test dýchací systém a test trávicí systém. Demonstrace kostí, svalů, dýchacího a trávicího systému na preparátech.2. Test urogenitální systém, test kardiovaskulární systém. Demonstrace malé a velké pánve, břišní dutiny a srdce na preparátech.3. Test periferní nervový systém a test centrální nervový systém. Demonstrace mozek a nervy.4. Test topografická anatomie, test smysly a test kůže. Demonstrace krajin těla a projekce orgánů na povrch lidského těla.

Získané způsobilosti

VS-P - přehled stavby lidského těla po systémech, základy topografické anatomie, praktické znalosti z orgánových systémů a principy jejich stavby z klinického hlediska. Důraz kladen na znalosti pohybového, dýchacího, trávicího, močopohlavního a cévního systému a topografické anatomie.

Literatura

Dylevský, I., Druga, R. Anatomie. Praha Galén, 2000. Marieb EN., Mallát J. Anatomie lidského těla. Computer Pres, 2006. Dauber, W. Feneisův obrazový slovník anatomie. Praha Grada Publishing, 2007. Moore Keith, L., Persound T.V.N. Zrození člověka. Praha ISV nakladatelství, 2002. ISBN 80-85866-94-3.Čihák, R., Druga, R., Grim, M. Anatomie 1,2,3. Praha Grada, 2004.

Požadavky

Podmínky zápočtu: *100% účast na seminářích nebo praktických cvičeních*absolvování všech multiple-choice testů (20-30 otázek na každé cvičení) s výsledkem A, B, nebo C.Podmínky pro udělení zkoušky:*absolvování všech podmínek pro udělení zápočtu*dosažení skóre 20 bodů a více u závěrečného multiple-choice testu (40 otázek)

Garant

MUDr. Karel Benda, MBAdoc. MUDr. Petr Zach, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Petr Zach, CSc.