Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geriatrie a gerontologie 2 (KKL / SSGG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / SSGG2 - Geriatrie a gerontologie 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky :1. Problematika farmakoterapie ve stáří2. Základní kardiovaskulární onemocnění3. Základní onemocnění respiračního traktu, prevence4. Základní onemocnění trávicího traktu, prevence5. Základní onemocnění pohybového aparátu, prevence6. Problematika duševních onemocnění související se stářím7. Syndromy demence8. Závislý senior, testování, systém péče v ČR a EUTémata seminářů:1. Edukace seniora ve vztahu k farmakoterapii2. Prevence kardiovaskulárních chorob ve stáří3. Výživa a senioři4. Pohybová aktivita ve stáří5. Osteoporóza ve stáří - prevence, dopady na životní způsob6. Kolorektální karcinom a seniorský věk, preventivní programy, sociální dopady7. Komunikace se seniorem se syndromem demence8. Posuzování závislosti seniora- ČR a EU

Získané způsobilosti

Studenti získají vědomosti a znalosti .,které využijí v denní praxi ve své profesi

Literatura

Kalvach, Zdeněk a kol. Geriatrické syndromy a geriatrický pacient. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2490-4.Kalvach, Z. a kol. Geriatrie a gerontologie. Grada, 2004. Topinková, E. Geriatrie pro praxi. Praha, 2005. ISBN 80-7262-365-6.Sýkorová, D. Autonomie ve stáří. ISBN 978-80-86429-62-5.ZAVÁZALOVÁ, H. a kol. Vybrané kapitoly ze sociální gerontologie. Karolinum UK, Praha 2001.

Požadavky

90% účast na seminářích, seminární práce, zápočtový test a ústní zkouška

Garant

MUDr. Michaela Zatloukalová

Vyučující

MUDr. Michaela Zatloukalová