Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická propedeutika (KKL / SSKLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / SSKLP - Klinická propedeutika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Rehabilitace. Zdraví 21. Trvale udržitelný rozvoj. Kvalita života2. Transplantační zákon. Integrovaný záchranný systém3. Zdravé město4. Determinanty zdraví5. Lékařské obory. Zdraví, nemoc, smrt. Základní terminologie z obecné patologie6. Příznak nemoci subjektivní. Příznak nemoci objektivní7. Vyprazdňování - stolice, močení8. Hodnocení stavu výživy, měření krevního tlaku, projevy nemoci na kůži9. Funkční vyšetření plic a kardiovaskulárního aparátu10. Hematologická vyšetření a mikrobiologická vyšetření11. Biochemická vyšetření, základní imunologická terminologie12. Zobrazovací metody13. Indikace lázeňské terapie14. Racionální a léčebná výživa

Získané způsobilosti

Studenti mají přehled o problematice zdraví v širším slova smyslu a o zdravotní péči.Studenti tyto znalosti využíjí při své profesní činnosti.

Literatura

Studijní opora E-learning. Klinická propedeutika. VELEMÍNSKÝ,M. a kol. Klinická propedeutika pro studující ZSF JU. Skripta ZSF JU. Č. Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-600-3.PAUNE, J. a kol. Kvalita života a zdraví. Praha: Triton, 2005. Studijní opora E-learning. Moodle Pediatrie. Zákon č. 285/2002 Sb. o darování, odběrech a transplantacích tkáně a orgánů a o změně některých zákonů (transplantační zákon). Praha, 2002. Křivohlavý, J. Psychologie zdraví. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-551-2.

Požadavky

Požadavky pro udělování zkoušky: písemný test před ústní zkouškou

Garant

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.

Vyučující

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.