Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Patologie (KKL / SSPAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / SSPAT - Patologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - 3. Výběr z obecné patologie - nemoc a její příčiny, regresivní a progresivní změny, fyzikální a chemické vlivy, poruchy výživy, mikrobiální a parazitární příčiny nemoci, poruchy imunity.4. Patologie kardiovaskulárního ústrojí5. Patologie dýchacího ústrojí6. Patologie gastrointestinálního traktu7. Patologie jater a pankreatu8. Patologie močového ústrojí9. Patologie pohlavního ústrojí10. Patologie nervového systému11. Patologie pohybového ústrojí12. Patologie žláz s vnitřní sekrecí13. Patologie smyslového ústrojí14. Patologie kůže a opakování

Získané způsobilosti

Student má základní teoretické znalosti z patologie a patologické fyziologie u systémů, které souvisejí s rehabilitační péčí.

Literatura

VELEMÍNSKÝ,M. a kol. Klinická propedeutika pro studující ZSF JU. Skripta ZSF JU. Č. Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-600-3.Miřejovský, P., Bednář, B.:. Obecná patologie. Praha Karolinum, 2000. Mačák, J., Mačáková, J. Patologie. Praha Grada, 2004. ISBN 8024707853.Stříteský, J. Patologie. Učebnice pro zdravotnické školy a bakalářské studium. Olomouc EPAVA, 2001.

Požadavky

Podmíky pro udělování zápočtu: zápočtový testPodmínky pro udělování kolokvia: ústní zkoušení

Garant

MUDr. Katarína Lukáčová

Vyučující

MUDr. Katarína Lukáčová