Předmět Biopotraviny (KKL / TBIOP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / TBIOP - Biopotraviny, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Přednášky1. Úvodní přednáška. Historie biopotravin a základní pojmy2. Zákon o biopotravinách3. Kontrola, certifikace a označení biopotravin4. Výroba biopotravin5. Výroba biopotravin6. Výhody biopotravin7. Rizika biopotravin8. Trh s biopotravinami9. Trh s biopotravinami10. Marketing biopotravin11. Fair Trade12. HAND IN HAND13. Biopotraviny ve školních zařízeních14. Biopotraviny ve veřejném stravování
Získané způsobilosti
Studenti uplatní znalosti problematiky biopotravin v návazných předmětech a současně také v praxi
Literatura
ČERVENKA, J. KOVÁŘOVÁ, K. Biopotraviny. Praha: ČZU, Provozně ekonomická fakulta, 2005. Moudrý, J., Prugar, J. Biopotraviny. Hodnocení kvality, zpracování a marketing. ÚZPI, 2002. ŠÁNOVÁ, P. Cvičení z biopotravin. Praha: ČZU, Provozně ekonomická fakulta, 2006. MOUDRÝ, J. České biopotraviny. Praha: FOA, 1994. VÁCLAVÍK, T. Český trh s biopotravinami. Moravské Knínice, 2007.
Požadavky
Požadavky pro udělování zápočtu: seminární práce, test
Garant
Ing. Gabriela Rovenská
Vyučující
Ing. Gabriela Rovenská