Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská a nutriční terminologie (KKL / TLNUT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / TLNUT - Lékařská a nutriční terminologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Lékařská terminologie trávicího traktu2. Terminologie nutriční legislativy3. Terminologie nutriční legislativy4. Terminologie základů epidemiologie5. Terminologie základů epidemiologie6. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.)7. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.)8. Terminologie související s prevencí a chorobami9. Terminologie související s prevencí a chorobami10. Terminologie chorob souvisejících s patofyziologií výživy

Získané způsobilosti

Orientovat se a umět správně používat terminologii, rozumět odborným výkladům, textům a souvislostem nejen v navazujících předmětech a disciplinách studijního oboru; správně se odborně vyjadřovat.

Literatura

Velíšek, J. Chemie potravin. Tábor: OSSIS, 2002. ISBN 80-86659-03-8.Trojan, S. a kol. Lékařská fyziologie. Praha Grada, 2004. Provazník, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi I.-V. díl. Praha: Fortuna, 1998. Kábrt, J. , Valach, V. Stručný lékařský slovník. Praha: Avicenum, 1984. ISBN ISBN neuvedeno.PÁNEK, J.:. Základy výživy. Praha: Svoboda, 2002.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: aktivita při výuce,zápočtový test (min. 90%úspěšnost)Požadavky pro udělování zkoušky: ústní zkouška

Garant

MUDr. Lýdie Ryšavá, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Lýdie Ryšavá, Ph.D.