Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální 1 (KKL / TOPI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / TOPI1 - Odborná praxe individuální 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná stáž ve výrobě a zpracování potravinOdborná stáž navazuje na předměty Nauka o potravinách a Potravinářská chemie. Náplní odborné stáže je návštěva podniků na zpracování a výrobů různých druhů potravin - zpracování masa a výroba masných výrobků, zpracování mléka a výroba mléčných výrobků, zpracování obilovin, ovoce a zeleniny. Součástí odborné stáže je také rozbor nabízeného sortimentu potravin v obchodních řetězcích a posouzení jejich vhodnosti pro zdravou populaci a poučení o ochraně spotřebitelů.Stáž v ochraně a podpoře veřejného zdraví a v organizaci zdravotní a sociální péčeOdborná stáž navazuje na předměty Výživové poradenství, Tvorba a řízení zdravotnickcýh programů. Probíhá jednak na pracovištích zdravotní ústavy (poradny podpory zdraví - Poradna primární prevence kardiovaskulárních onemocnění, Poradna snižování nadváhy, Poradna správné výživy), a jednak na pracovištích sociální péče. V průběhu odborné stáže se student seznámí s činností nutričního terapeuta pro potřeby komunity, včetně spolupráce při kontrole státního zdravotního dozoru v oblasti hygieny výživy, připraví si přednášku pro laickou veřejnost, připraví plán edukačních akcí pro pacientské skupiny. Spolupracuje s pracovišti pečujícími o staré občany, provede rozbor nutriční péče v zařízeních, vypracuje návrh na úpravu stravování v těchto zařízeních. Sestaví jídelný lístek pro školní jídelnu, pro různé věkové kategorie.

Získané způsobilosti

Student umí organizovat a metodicky řídit speciální nutriční péči - plánuje realizuje a hodnotí tuto péči s ohledem na zdravotní stav pacienta.

Literatura

Během odborné praxe studneti využívají všechny odborné publikace, které jsou povinné nebo doporučené v profesně zaměřených předmětech..

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: 100% účast na praktických cvičeních

Garant

Bc. Věra Radomská