Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace kuchyně, kuch. technologie 2 (KKL / TORK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / TORK2 - Organizace kuchyně, kuch. technologie 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

3. ročník, zimní semestr:Přednášky:1. (2 hod.) Stravovací počítačové programy ? použití, výhody, nevýhody.2. (2 hod.) Počítačové aplikace (sklady, normování, objednávky, výdej ? návaznost na počítačové programy na jednotlivých odděleních zdrav. zařízení).3. (2 hod.) Stanovení počtů jednotlivých profesí v daném stravovacím komplexu s ohledem na sortiment připravovaných pokrmů.4. (2 hod.) Ekonomika stravovacího provozu. Moderní technologie ve velkých provozech.Cvičení:1. (1 hod.) Stravovací počítačový program ? použití v praxi, návaznost na specifika požadavků jednotlivých klientů zdrav. zařízení.2. (2 hod.) Vyvážené financování stravovacího provozu.3. (3 hod.) Vaříme v novém ? vybavení novou technologií a její umístění v prostoru.4. (2 hod.) Kontrolní činnost ve stravovacím provozu. Stanovení počtů jednotlivých profesí v daném stravovacím komplexu s ohledem na sortiment připravovaných pokrmů.

Získané způsobilosti

Student pod odborných dohledem sestavuje individuální jídelní plány včetně propočtů biologické a energetické hodnoty diet

Literatura

Management v ubytovacím a stravovacím zařízení. Praha: MAG Consulting, 2007. Mayerová, M., Růžička, J.:. Vedení lidí v organizaci. Plzeň: Západočeská univerzita, 1999. www.gastronews.cz. www.jidelny.cz. Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách I. a II., výstup z podpory projektu jakosti č 6/31/2006.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: 80% účast na cvičení, test

Garant

Mgr. Kateřina Teplá

Vyučující

Mgr. Kateřina TepláMgr. Kateřina Teplá