Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie přípravy pokrmů 2 (KKL / TTTP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / TTTP2 - Technologie přípravy pokrmů 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky 2. ročník, zimní semestr:1. Polévky2. Hlavní jídla3. Polotovary4. Moučníky, těsta5. Nápoje6. Zhodnocení potraviny7. Plánování stravy8. Národní kuchyně9. Vaření dle jednotlivých diet10. Shrnutí učivaCvičení 2. ročník, zimní semestr:1. Polévka švestková zahuštěná perníkem, dušené hrušky s tvaroh. krémem, jablka pečená v listovém těstě, jablečný kompot, ovocný salátPolévka jablková s piškoty, pečená jablka s krémem, jablkové smaženky, hroznový kysel, zavařovaná strouhaná jablka, švestkový kompotPolévka zeleninová lisovaná s pórkem, kapustový karbanátek, bramborová kaše, mrkvový salát + zelenina zavařování, sterilizace (zelenina nakládaná v soli)2. Polévka česneková s vejcem, masový závin, dušená rýže s hráškem, taštičkysekaná masa polévka kmínová s vejcem, zapečená míšenina, sekaná pečeně, bramborový salát s vařenou majonézou, piškotové řezySložitější úprava masa pečeného (protýkaná, záviny, plněná), masový závin z mletého masa s křenovou šlehačkouVepřová pečeně protýkaná, bramborové opečenky, zeleninový salát, bramborové opečenky1.Minutky, polotovary ražniči, bramborová kaše, pórkový salát, nevařený pudink s ovocem, pomerančový džuspolévka gulášová, masový závitek, dušená rýže, čokoláda, šátečky z listového těstapolévka hrachová, holandský řízek, hranolky, dort, bílá káva4. Kynuté těsto jednoduché rohlíky, pletýnky, vdolky, hanácké pečivo, preclíky, tyčinky, kakaoKynutá těsta složitější litý táč, kynutý závin, čaj s mlékemListové těsto taštičky, větrníky, slané tyčinky, pizza, čokoláda2.Národní kuchyně: ryby mořské a sladkovodní: pol. rybí smažené filé, pečený tolstolobik, dušená treska na zelenině, míchaný kompot, piškotová roládaPol. ragú, jehněčí kýta na víně, bramborový knedlík s houskou, piškotové rohlíčkyVnitřnosti pol. mozečková, dušené ledvinky, opečené škubánky, játrová paštika, míchaný salát, malcao3. Pol. drůbková s kapáním, pečené kuře nadívané, bramborová kaše, míchaný kompot, tvarohové řezy s piškotemTěstoviny složitější úpravy, zapečené nákypy, pudingy, slané, sladké.Pol. rychlá hovězí s nudlemi, makarónový puding, zelenina na smetaně, nudlový nákyp s tvarohem,ovocné pyréVaječné těsto řídké smažené omelety s náplní, zelný salát, lívanečky s povidly4. Racionální stravaBrambory polévka bramborová, zapečené brambory, bramborový guláš, rajčatový salát, smažené bramboryBramborové těsto, polotuhé těsto provařené plněné bramborové koblížky, noky s vejci, salát z červené řepy, bramborový nákyp s ovocnou šťávou, křehulkyBramborové těsto složitější úpravy pol. špenátová s bramborovými noky, masové ragú se zeleninou, bramborová polenta, bramborové placky ze syrových, vařených brambor5. Polotuhé těsto vaječné záviny: jablkový tažený závin, čaj. Tažený pečený závin s masem, dušený špenát.Pečený závin s tvarohemOvocné knedlíky ze spařovaného těsta, větrníky. Masové taštičky ze spařovaného těsta sypané sýremOdpalované a spařované těsto ovocné knedlíky, žloutkové věnečky, smažené koblížky s vinnou pěnou9. Studené pokrmy šunková pěna, chuťovky, plněná vejce, plněné houskyVejce plněná parmazánem,vaječné omelety, zeleninový salát s majonézou, slané lívanečky a palačinkyPolotuhá těsta moučná noky, knedlíčky slané, křehulky. Pol. kmínová se sýrovými noky, segedínskýguláš, houskový knedlík, masová omáčka, hrnkový knedlík10. Kynutá těsta složitější moravské koláče, dukátové buchtičky, kynutý závin, čaj s mlékemmazanec, vánočka, bábovka, trdelníky, kakaotrubičky, krémové řezy, masové pirožky, malcao

Garant

Mgr. Kateřina Teplá

Vyučující

Mgr. Kateřina TepláMgr. Kateřina Teplá