Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatopatologie (KKL / WPSMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / WPSMP - Somatopatologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1) Fyziologie patologie buňky.2) Patologie a patofyziologie zánětu.3) Imunitní procesy4-5) Patologie a fyziologie CNS6) Patologie a patofyziologie sluchového orgánu7) Patologie a patofyziologie zrakového orgánu8) Základy patologie a patofyziologie pohybového systému9) Patofyziologie a patologie dýchacího aparátu10) Psychosomatická onemocnění11) Rehabilitace12) Patofyziologie perinatálního období13-14) Opakování, test

Získané způsobilosti

Student má základní informace o nejčastějších onemocnění dětské věku .Tyto informace budou obsahovat klinickou charakteristiku, etiologii a patogenézu nejčastějších onemocnění s kterými se studenti ve své budoucí profesi setkají.

Literatura

Zajíc, M. Kapitoly ze somatopatologie pro speciální pedagogy. Praha: Univerzita J.A.Komenského, 2008. ISBN 978-80-86723-51-8.Stříteský, J. Patologie. Olomouc: Epava, 2001. ISBN 978-80-86297-06-0.VELEMÍNSKÝ, M. a kol. Vybrané kapitoly z pediatrie. České Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-813-8.

Požadavky

Studenti vypracují na základě zadání uvedeného ve studijní opoře seminární úkoly, které tematicky vycházejí z výše vymezených okruhů. Celkový rozsah činí přibližně 10-15 normostran textu. Předávání vypracovaných úkolů v elektronické podobě (ve formátu .docx nebo .pdf) bude realizováno prostřednictvím e-learningového portálu. Vyhodnocení seminárních úkolů proběhne na konci semestru formou individuální konzultace s vyučujícím. V případě nedostatků student texty přepracuje. Ústní zkoušku lze absolvovat po schválení vypracovaných úkolů vyučujícím.

Garant

MUDr. Iveta Sukdolová

Vyučující

MUDr. Iveta Sukdolová