Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie a fyziologie člověka 1 (KKL / XAFY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / XAFY1 - Anatomie a fyziologie člověka 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná anatomie2. Pohybový systém3. Dýchací systém4. Trávicí systém5. Vylučovací systém6. Pohlavní systém7. Oběhový systém8. Periferní nervový systém9. Centrální nervový systém10. Smysly11. Endokrinní systém12. Kůže a kožní deriváty13. Imunitní systém14. Topografická anatomieSemináře1. Demonstrace kostí na preparátech.2. Demonstrace velkých, malých kloubů a čelistního kloubu.3. Demonstrace svalových skupin na preparátech.4. Demonstrace plic, hrtanu, průdušek a topografie dutiny hrudní.5. Topografie břišní dutiny, peritoneum a závěsy orgánů - demonstrace na preparátech. Demonstrace dutiny ústní, zubů, jazyka, jícnu, žaludku, tenkého a tlustého střeva, pankreatu, jater, konečníku a peritoneální dutiny na modelech.6. Demonstrace ledvin, pánvičky ledvinné, ureteru, močového měchýře a močové trubice na preparátech.7. Demonstrace varlete, skrotálního vaku, vývodných cest pohlavních na preparátech. Test ženský pohlavní systém. Demonstrace dělohy, vaječníků, tubae uterinae, zevního genitálu na preparátech.

Získané způsobilosti

OO-P - kompletní přehled morfologie člověka, bez zvláštního důrazu na některý systém, postižení všech aspektů stavby lidského těla, základní orientace v odborné literatuře.

Literatura

Dylevský, I., Druga, R. Anatomie. Praha Galén, 2000. Petrovický, P. a spol. Anatomie I - XI. Praha Karolinum, 1998. Čihák, R., Druga, R., Grim, M. Anatomie 1,2,3. Praha Grada, 2004. Dauber, W. Feneisův obrazový slovník anatomie. Praha Grada Publishing, 2007. Moore Keith, L., Persound T.V.N. Zrození člověka. Praha ISV nakladatelství, 2002. ISBN 80-85866-94-3.

Požadavky

Podmínky zápočtu:90% účast na seminářích, test

Garant

MUDr. Iveta Sukdolová

Vyučující

MUDr. Iveta SukdolováMUDr. Iveta Sukdolová