Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie a fyziologie člověka 2 (KKL / XAFY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / XAFY2 - Anatomie a fyziologie člověka 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná anatomie, buňka, tkáně, obecná arthrologie, osteologie a myologie2. Muskuloskeletální systém, kosti, klouby, příčně pruhované svalstvo3. Respirační systém4. Gastrointestinální systém5. Urogenitální systém6. Kardiovaskulární systém7. Periferní nervový systém8. Centrální nervový systém9. Smysly10. Endokrinní systém11. Kůže, kožní deriváty a mléčná lišta12. Imunitní systém13. Přehled vývoje systémů14. Topografická anatomieLetní semestr.1. Test srdce. Demonstrace chlopní, projekce srdce na dutinu hrudní, RTG srdce, srdeční ozvy a srdeční revoluce.2. Test artérie. Demonstrace arteriálního systému na preparátech.3. Test žíly. Demonstrace žilního systému na preparátech.4. Test lymfatický systém. Demonstrace na preparátech, fyziologie lymfy a imunity.5. Test míšní nervy. Demonstrace nervů na preparátech.6. Test hlavové nervy. Prezentace v obrazové formě.7. Test autonomní nervový systém. Prezentace sympatiku a parasympatiku v obrazech a fyziologických korelátech.8. Test mozkový kmen. Demonstrace medulla spinalis, oblongata, mesencefalon na preparátech.9. Test diencephalon, telencephalon. Demonstrace na preparátech.10. Test bazální ganglia, mozkové dráhy. Demonstrace na preparátech, obrazový materiál.11. Test smysly. Demonstrace smyslů na preparátech.12. Test endokrinní orgány. Demonstrace endokrinních orgánů na preparátech.13. Test kůže a kožní deriváty. Projekce obrazového materiálu.14. Test topografická anatomie. Přehled projekce orgánů, svalů a kostí na povrch lidského těla.

Získané způsobilosti

OO-P - kompletní přehled morfologie člověka, bez zvláštního důrazu na některý systém, postižení všech aspektů stavby lidského těla, základní orientace v odborné literatuře.

Literatura

Dylevský, I., Druga, R. Anatomie. Praha Galén, 2000. Petrovický, P. a spol. Anatomie I - XI. Praha Karolinum, 1998. Čihák, R., Druga, R., Grim, M. Anatomie 1,2,3. Praha Grada, 2004. Dauber, W. Feneisův obrazový slovník anatomie. Praha Grada Publishing, 2007. Mourek, J. Fyziologie. Učebnice pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada, 2012. ISBN 978-80-247-3918-2.Moore Keith, L., Persound T.V.N. Zrození člověka. Praha ISV nakladatelství, 2002. ISBN 80-85866-94-3.

Požadavky

2. semestr*100% účast na seminářích nebo praktických cvičeních*absolvování všech multiple-choice testů (20-30 otázek na každé cvičení) s výsledkem A, B, nebo C.Podmínky pro udělení zkoušky:*absolvování všech podmínek pro udělení zápočtu*dosažení skóre 30 bodů a více u závěrečného multiple-choice testu (50 otázek)

Garant

MUDr. Kateřina Jandová, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Kateřina Jandová, Ph.D.MUDr. Kateřina Jandová, Ph.D.