Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předlékařská pomoc a péče 2 (KKL / YPPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / YPPP2 - Předlékařská pomoc a péče 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Infarkt myokardu.2. Arteriální uzávěr.3. Levostranné oběhové selhání.4. Cévní mozkové příhody.5. Hypertenzní krize.6. Vasovagální kolaps.7. Polytraumata.8. Trauma hrudníku a břicha.9 Trauma pohybového aparátu včetně pánve.10. Vnitrolebeční poranění.11. Febrilní křeče.12. Diabetické koma.13. Náhlé příhody v ORL.14 Náhlé příhody v gynekologii a v porodnictví.Cvičení:Akutní stavy v chirurgii.Náhlé příhody v očním lékařství.Subglotická laryngitis.Rány.Intoxikace.Trauma končetin.Trauma páteře.Stavy náhlých poruch zdraví.Priority úkonů první pomoci s cílem omezit rozvoj poškození organizmu až do převzetí péče lékařem.Prohloubení objasnění obecných vlastností katastrof a reakce na ně, zejména v oblasti zdravotní péče.Efektivní prevence náhlých příhod.

Získané způsobilosti

Student zná akutní stavy v chirurgiiumí poskytnout PP při náhlých poruchách očníchumí poskytnout PP při laryngitiděumí poskytnout PP při různých ránáchumí poskytnout PP při intoxikaciumí poskytnout PP při traumatech končetinumí poskytnout PP při poranění páteřeumí poskytnout PP při náhlých poruchách zdravízná priority při poskytování PPzná příznaky diabetického komatuumí poskytnout PP při příhodách v ORLumí poskytnout PP při gynekologických a porodnických příhodách

Literatura

ŠĚTINA, J. a kol. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. GRADA, Praha, 2000. Sönke, P., Miller, J. Neodkladné stavy v medicíně. Scientia Medica, Praha, 1992. HASÍK, J. První pomoc pro tísňové složky. Praha: ČČK, 2003.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: prokázání praktických dovedností, zápočtový testPožadavky pro udělování zkoušky: ústní zkouška

Garant

MUDr. Jan Tuček

Vyučující

MUDr. Jan TučekMUDr. Jan Tuček