Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Péče o pracovníky v zahraničí (KKL / ZBPPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / ZBPPZ - Péče o pracovníky v zahraničí, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Úvod do cestovní medicíny2.Organizace péče o cestovatele v České republice a ve vyspělých zemích a o pracovníky vyjíždějící do zahraničí v České republice3.Zdravotně závažné a epidemiologicky obtížné oblasti, geografie, klimatické podmínky, vegetace, fauna, hmyz, obyvatelstvo, místní zvyky4.Příprava cestovatele před odjezdem. Vliv prostředí na lidský organizmus - migrace5.Vliv prostředí na lidský organizmus - aklimatizace, adaptace6.Patologické stavy a onemocnění vyvolané vlivem horkého a vlhkého klimatu7.Edukace I. - ubytování, oděv - hrozící zdravotní rizika8.Edukace II.- strava, osobní hygiena - hrozící zdravotní rizika9.Nejčastější a nejzávažnější infekce I. - tropické choroby, epidemiologický výskyt, přenos, příčina a způsob šíření, diagnostika a léčebná opatření, prevence onemocnění10.Nejčastější a nejzávažnější infekce II. - tropické choroby, epidemiologický výskyt, přenos, příčina a způsob šíření, diagnostika a léčebná opatření, prevence onemocnění11.Očkování, sestavení lékárničky12.Péče o cestovatele po příjezdu. Rozdíly v přípravě dle charakteru cestování a pracovního pobytu13.Informační zdroje v oboru cestovní medicíny- Informační zdroje Ministerstva zahraničí ČR pro cestovatele.- Vyhledávání informací z internetu14.WHO - cestovní medicína. Epidemiologické centrum pro kontrolu a prevenci infekčních chorob

Získané způsobilosti

Student studiem těchto přednášek získá informace o epidemiologické situací v jednotlivých oblastech tropů i subtropů které využije v budoucí profesi při ti - orientaci snížení zdravotního rizika komplexní přípravou před odjezdem: poznat informační zdrojeposkytující různá doporučení a opatření pro cestovatele (Internet)

Literatura

Šerý,V. Lexikon cestovní medicíny. ENCYKLOPEDICKÝ DŮM, Praha, 1996. ŠERÝ, V. Tropická a cestovní medicina. MEDON, Praha, 1998. HORAŽĎOVSKÝ, J. a kol. Přenosné choroby. ZSF JU, České Budějovice, 2001.

Požadavky

Požadavky pro udělování zápočtu: zápočtový test

Garant

MUDr. Veronika Horanová

Vyučující

MUDr. Veronika Horanová