Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy imunologie (KKL / ZBZIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / ZBZIM - Základy imunologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, základní pojmy, součásti imunitního systému2. Mechanismy nespecifické imunity3. Řízení imunitního systému4. Mechanismy specifické imunity5. Infekční imunologie - bakteriální infekce6. Infekční imunologie - virové, parazitární a mykotické infekce7. Očkování a imunomodulace8. Imunodeficience9. Autoimunní onemocnění10.Alergie a přecitlivělost11.Laboratorní metody - průkaz specifických protilátek12.Laboratorní metody - imunochemické metody13.Laboratorní metody - průtoková cytometrie14.Závěr kurzu.

Získané způsobilosti

Student je seznámen se základy funkce imunitních mechanismů a se základy klinické imunologie. Student je dále seznámen se základními laboratorními vyšetřovacími metodami v imunologii.

Literatura

Bartůňková, J. a kol. Vyšetřovací metody v imunologii. Praha, Grada, 2005. Hořejší, V., Bartůňková, J. Základy imunologie. Triton, 219 s., 2002. Fučíková a kol. Základy klinické imunologie. RDI PRESS, 1994.

Požadavky

Požadavky na zápočet: zápočtový testPožadavky na kolokvium: ústní kolokvium

Garant

RNDr. Pavlína Tinavská, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavlína Tinavská, Ph.D.