Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy farmakologie (KKL / ZZZFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKL / ZZZFA - Základy farmakologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Současné problémy a stav poznatků ve výzkumu,vývoji,předklinickém zkoušení a klinickém 1 hodnocení léků2.Tvorba a implementace lékové politiky.3. Faktory ovlivňující spotřebu a potřebu léků. 14. Farmakoepidemiologie 15. Nutraceutický význam potravy.6. Hraniční oblasti mezi farmakologií a funkční stravou ( Functional Food). 27. Význam kvasných technologií pro přítomnost prebiotik,probiotik a synbiotik v potravě. 28. Současný stav ve farmakologii drogových závislostí.9. Mezinárodní právní rámec( reglementace) činností v biomedicínském výzkumu. 110. Harmonizační snahy a činnosti mezi USA, EU a Japonskem jako příklad transkulturálního multilaterálního přístupu k normotvorbě. 111. CRO Cpntract Research Organisations jako nositelé inovací v oboru Sociální a Klinické farmakologie. 212.-13. Jaká je budoucnost oboru Sociální a Klinická farmakologie. Uplatnění oboru v praxi. 214. Farmakologie v oblasti ochrany veřejného zdraví 2Semináře:1. Pracoviště klinické farmakologie jako základní článek pro činnost oboru. 2o Nutraceutický význam fermentovaných produktů, na příkladu druhů Lactobacillus. 2o Nutraceutický význam fermentovaných produktů,na příkladu druhů S. cerevisae.o Organizace a činnost CRO - Contract Research Organisation ( Konkrétní příklad bude 2 vybrán ex tempore).2. Osud léčiv v organismu. 23. Účinky léčiv 14. Léčiva užívaná při onemocnění trávícího traktu a poruch metabolismu. 4.-7. 15. Léčiva užívaná při chorobách kardiovaskulárního systému.6. Léčiva užívaná při chorobách krve.7. Léčiva užívaná u chorob pohybového aparátu.8. Léčiva antimikrobiální. 19. Léčiva užívaná u chorob CNS.10.Léčiva užívaná u chorob ledvin a močových cest.11.Léčiva užívaná u chorob respiračního systému.12.Klinické hodnocení léků. 213. Zvláštnosti léčby ve stáří. 114. Klinická farmakologie v praxi. 2

Získané způsobilosti

Student je schopen samostatně se orientovat v situacích nastávajících při aplikaci léků a exposici xenobiotikům.

Literatura

Lüllmann, H., Mohr, K., Wehling, M. Farmakologie a toxikologie. Grada, Avicenum Praha. ISBN 80-7169-976-4.Petr, P., Kalová, H., Chmelařová, V. Prolegomena k farmakologii drogových závislostí. České Budějovice, 2005. ISBN 80-86708-06-3.Kontakt, časopis ZSF JU, průběžně. Petr, P., Kalová, H., Chmelařová, V., Zdražilová, A., Šendula Jegnič, V.. Návykové látky a alkoholismus. Drogová problematika. České Budějovice Akademie J.A.Komenského, 2008. ISBN 978-80-87230-04-6.Petr, P., Kalová, H., Chmelařová, V., Zdražilová, A. Návykové látky a alkoholismus. Drogová problematika. Č. Budějovice Akademie J. A. Komenského, 2008. ISBN 978-80-87230-03-9.Petr, P., Kalová, H., Chmelařová, V., Zdražilová, A. Prolegomena ke klinické farmakologii drogových závislostí. České Budějovice VŠERS o.p.s., 2007. ISBN 80-86708-31-4.Petr, P., Kalová, H., Janečková, B., Verner, M., Zeman, M., Hrušková, L., Krejsová, J., Kostka, V., Vylita, T. Rašelina a rašelinové extrakty. Naše společné dědictví v česko-bavorsko-rakouském příhraničí. 2009. ISBN 978-80-254-4453-5.Závislosti a my, časopis, průběžně.

Požadavky

zpracování seminární práce na dané téma.přednesení a obhájení seminární práce v diskuzi

Garant

doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.