Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika (KLI / CSTAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / CSTAT - Statistika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:- Jednorozměrná deskriptivní statistika.- Počet pravděpodobnosti.- Náhodné veličiny a jejich rozdělení.- Základy statistické indukce.- Náhodný výběr a statistiky.- Odhady parametrů: bodové odhady, konfidenční intervaly- Základy testování statistických hypotéz, základní pojmy a postupy.- Testy hypotéz pro parametry normálního rozdělení (na základě 1 výběru).- Testy hypotéz pro parametry normálního rozdělení (na základě 2 výběrů).- Testy hypotéz pro parametry normálního rozdělení (na základě více než 2 nezávislých výběrů).Semináře:Cvičení tematicky navazují na obsah přednášek. Hlavní obsahovou náplní jsou tematicky zaměřené příklady z oblasti humánní medicíny, biologie, sociologie.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování tohoto předmětu by měl student získat schopnost formulovat statistické šetření a orientovat se ve statistické analýze dat a v testování statistických hypotéz.

Literatura

Hendel, J.:. Přehled statistických metod zpracování dat, Analýza a metaanalýza dat, Portál, s.r.o., Praha 2004. Likeš, J. - Cyhelský, L. - Hindls, R.:. Úvod do statistiky a pravděpodobnosti. Skripta VŠE, Praha 1993. Zvárová, J.:. Základy statistiky pro biomedicínské obory I., UK v Praze, Praha 2002.

Požadavky

- průběžné hodnocení aktivní práce při cvičeních- zvládnutí samostatného úkolu na posledním cvičení

Garant

Ing. Michael Rost, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michael Rost, Ph.D.Ing. Michael Rost, Ph.D.