Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biofyzika (KLI / DBIOF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / DBIOF - Biofyzika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Stavba hmoty2. Molekulární fyzika3. Termika a termodynamika4. Elektřina5. Biomechanika6. Akustika7. Optika8. Rentgenové záření a radioaktivita (2 přednášky)Cvičení:1. Základní pojmy, skalární a vektorový součin, derivace a integrál ve fyzice2. Ideální plyn3. Detekce a měření teploty a tlaku4. Termodynamika5. Elektrické projevy buněk, elektrodiagnostické metody6. Vlnění, zvuk, ultrazvukové vyšetřovací metody7. Elektromagnetické záření8. Rtg vyšetřovací metody9. Absorpce radioaktivního záření10. Radionuklidy v medicíně

Získané způsobilosti

Studenti budou ovládat biofyzikální metody popisu vlastností biologických objektů včetně molekulárně-biologických systémů. Studenti budou ovládat základní biofyzikální principy využívané v laboratorních diagnostických metodách a ve vybraných medicínských vyšetřovacích a léčebných metodách. Studenti budou seznámeni s jednotlivými druhy těchto metod a přístroji, kterými jsou tato vyšetření prováděna.

Literatura

HÁLEK J.:. Biofyzika pro bakaláře, Univerzita Palackého, Olomouc 1999. HRAZDÍRA I., MORNSTEIN V., ŠKORPÍKOVÁ J.:. Základy biofyziky a zdravotnické techniky, Neptun, Brno 2006. Navrátil,L.,Rosina,J.:. Biofyzika v medicíně, , MANUS, Praha 2003, ISBN 80-86571-03-3.

Požadavky

zápočet- zápočtový test na min. 50% bodů

Garant

doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.