Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářská praxe 1 (KLI / DBPK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / DBPK1 - Bakalářská praxe 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podle vybraného tématu v okruzíchELISA v klinické biochemiiStanovení cholesterolu a výživaStanovení transferáz a jejich fyziologický významBiochemické vyšetřování poruch funkce ledvinStanovení hladin selenu a mentální výkonStanovení programované buněčné smrti po terapeutickém ovlivněníVliv modelových farmak na krvetvorbuFyziologické změny v hematologiiVybrané aspekty laboratorní diagnostiky CMLOvlivnění fagocytární aktivity vybranými léčivyRytmické změny migrace leukocytůPočítačová podpora interpretací koagulačních vyšetřeníInternet jako zdroj informací o laboratorních vyšetřovacích metodáchStandardy pro vnitřní kontrolu kvalityPravděpodobnostní analýza nukleotidových sekvencí ve forenzní problematiceNukleolární test při vybrané fyziologické změněIzolace krevních buněk pro elektronovou mikroskopiiZměny hladin protilátek při vybraném parazitárním onemocněníSrovnávací cytochemieElektroforéza při detekci genové expreseMolekulárně biologická detekce krvácivých poruchDigitalizace a skrytá obrazová informace cytologických vyšetřeníAplikace počítačových technologií při optimalizaci archivacea další témata zdravotnických laboratorních oborů v návaznosti na aktuální problémy řešené fakultou pro resorty zdravotnictví a školstvíBakalářskou práci zadává vedoucí práce písemně, v zadání stručně specifikuje problém k řešení, vybranou literaturu k úvodu do problematiky a navržené etapy řešení práce. Bakalářskou praxi kontroluje vedoucí práce průběžně. Na závěr student vypracovává bakalářskou práci.

Získané způsobilosti

Student získá dovednosti a zkusenosti pracovat s původní domácí i zahranicní literaturou. Pod vedením skolitele zvládne potrebné laboratorní metody k tématu práce.

Literatura

Kozlová, L., Kubelová, V. Jak psát bakalářskou a diplomovou práce. ZSF JU České Budějovice, 2009.

Požadavky

Student po zadání práce zpracuje nejprve rešerši současné původní literatury zaměřené především na související metodické aspekty. Získává vlastní výsledky pomocí laboratorních metod obvyklých ve zdravotnických laboratořích. Školitel dohlíží, aby výsledky studenta byly dostatečně správné a přesné. Student připravuje bakalářskou práci v písemné podobě, která odpovídá formálním aspektům obvyklým pro publikace v laboratorních zdravotnických oborech.