Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imunologická laboratorní cvičení (KLI / DIMLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / DIMLA - Imunologická laboratorní cvičení, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Antiinfekční imunita2. Imunopatologické reakce humorální3. Imunopatologicé reakce zprostředkované buňkami4. Autoimunitní imunopatologické stavy, indukce, efektorové mechanismy5. Primární imunodeficience6. Sekundární imunodeficience7. AIDS8. CVID9. Protinádorová imunita.10. Transplantace.11. Modulace imunitního systému12. Prezentace vlastních prací.Laboratorní cvičení1. Seznámení se s laboratoří a s organizací práce v laboratoři2. Příprava ELISA testů3. Příprava fluorescenčních preparátů4. Práce s flourescenčním mikroskopem5. Základy práce s průtokovým cytometrem6. Diagnostika infekčních onemocnění pomocí průtokového cytometru7. Diagnostika krevních malignit na průtokovém cytometru8. Diagnostika autoprotilátek9. Interpretace pozitivních nálezů systémových autoprotilátek10. Interpretace pozitivních nálezů tkáňově specifických autoprotilátek11. Interpretace výsledků humorální imunity12. Interpretace výsledků buněčné imunity

Získané způsobilosti

Student bude mít přehled imunopatologických stavech a o tom, jak se projevují v parametrech laboratorních imunologických vyšetření.

Literatura

Bartůňková J., Šedivá A. Imunologie-minimum pro praxi. Triton, Praha, 2001. Zima T. a kol. Laboratorní metody. Galén, Praha 2003. Bartůňková J., Poulík M. Vyšetřovací metody v imunologie. Garda Praha 2005. Hořejší I., Bartůňková J. Základy imunologie. Triton, Praha, 2002. Fučíková T. Základy klinické imunologie. Galén, Praha, 2000. Krejsek J., Kopecký O. Klinická imunologie. Nucleus HK, 2004. Hořejší I., Bartůňková J. Základy imunologie, 4. vydání - 2009. 2009.

Požadavky

a) absolvovat zkušební testy s minimálním ziskem 40 bodů (testy jsou tři, každý z nich umožňuje získat maximálně 20 bodů)b) maximálně jedna omluvená absence na cvičeníchZkouška je ústní, zahrnuje otázku z obecné a klinické imunologie, a otázku týkající se laboratorních vyšetřovacích metod

Garant

RNDr. Zdeňka Vrajová

Vyučující

RNDr. Zdeňka VrajováRNDr. Zdeňka Vrajová