Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Molekulární biofyzika 1 (KLI / HMBF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / HMBF1 - Molekulární biofyzika 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Molekulová biofyzika - struktura a vlastnosti molekul(2. řednášky)2. Vlastnosti dispersních soustav ( 2 přednášky )3. Biopolymery ( 3 přednášky )4. Bioenergetika - termodynamické základy ( 3 přednášky )5. Biokybernetika - kybernetické systémy, principy teorie informace, řízení a regulace ( 2 přednášky )6. Fyzikální vlastnosti molekul, které se uplatňují při interakcích buněk s okolím, a to jak s neživým složkami, tak s jinými buňkami (2 přednášky )Semináře:1.- 2. Vnitřní energie, entalpie, termodynamické zákony3.- 4. Entropie a teorie informace5.- 6. Gibbsova energie, chemický potenciál7.- 8. Chemická rovnováha, stacionární stav9.-10. Vlastnosti roztoků, osmotický tlak11.-12. Základy elektrochemie, elektrické jevy na membránách13.-14. Struktura elektronového obalu, vlastnosti a struktura molekul

Získané způsobilosti

Hlubší znalosti molekulární struktury biologických molekul a biologických dispersních systémů.

Literatura

NAVRÁTIL L. a kol. Lékařská biofyzika, Manus, Praha 2000. NAVRÁTIL,L.,ROSINA,J.:. Biofyzika v medicíně, ISBN 80-86571-03-3, MANUS, Praha 2003. Zdeněk Vodrážka. Biochemie. Edited by Zdeněk Vodrážka. 2. opr. vyd. Praha: Academia, 1996. 191 s. ISBN 80-200-0600-1. HRAZDÍRA I., MORNSTEIN V. Lékařská biofyzika a přístrojová technika, Neptun, Brno 2001. I. Hrazdira, V. Mornstein, J. Škorpíková. Základy biofyziky a zdravotnické technikaNeptun, Brno, 2006. Jiří Beneš, Pravoslav Stránský, František Vítek. Základy lékařské biofyziky, Karolinum, UK Praha, 2007.

Požadavky

zápočet, účast na cvičeních

Garant

Mgr. Zdeněk Chval, Ph.D.doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.Mgr. Zdeněk Chval, Ph.D.