Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce v lékárenských laboratořích (KLI / HPLEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / HPLEK - Práce v lékárenských laboratořích, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organizace kontroly léčiv v ČR, SÚKL, Černý trojúhelník, Farmakovigilance. Kontrola léčiv v lékárnách, kontrola skladování, kontrola kvality práce lékáren nadřízenými orgány (odběry vzorků, jejich hodnocení). Kontrola ve farmaceutické výrobě, validace. Fyzikální a chemická sterilizace. Zkoušení mikrobiologické.2. Ověřování totožnosti léčiv v lékárnách.3. Ověřování totožnosti léčiv v lékárnách.4. Hlavní zásady správné výrobní praxe, označování a uchovávání léčiv, vydávání a taxace léků. Venena a separanda. Maximální a terapeutické dávky pro dospělé a děti. Roztoky isotonické, isoacidní a euacidní.5. Příprava tobolek a čípků. Závěrečný písemný test.

Získané způsobilosti

Znalost kontroly léčiv v lékárnách, zvládnutí technologické přípravy léčiv a léků a jejich adjustace.

Literatura

Végh Roman. Farmaceutická technologie, vydal: Computer Press. 2011. Modr z., Hejlek J., Šedivý J. Praescriptiones magistrales, Grada Avicenum, Praha, 1994. Chalabala M. et al. Technologie léků, Galén, Praha, 1997. Komárek. Technologie léků Třetí.

Požadavky

100%-ní účast na seminářích, 75%-ní úspěšnost v písemném závěrečném testu

Garant

PharmDr. Simona Víšková

Vyučující

PharmDr. Simona Víšková