Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická biofyzika (KLI / RKZBI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / RKZBI - Zdravotnická biofyzika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden Stavba hmoty, mlekulová biofyzika2. týden bioenergetika3. týden Tepelná technika v lékařství, hypertermie, termoterapie4. týden biomechanika krevního oběhu5. týden Optika biofyzika vidění6 týden Akustika7. týden Infrazvuk, Ultrazvuk8. týden Rentgen, radiodiagnostika,9. týden Interakce noty s ionizujícím a neionizujícím zářením10. týden Vliv ultrafialového záření na buňky a tkáně11. týden Vliv laserového záření na buňky a tkáně12. týden Nanočástice v medicíně13. týden Materiály s tvarovou pamětí14. týden Využití biomateriálů na bázi kolagenuCvičení:1.-2. týden Buňka jako biofyzikální systém3.-4. týden Biofyzikální základy neinvazivních léčebných metod5.-6. týden Biofyzikální principy invazivních léčebných metod (fyzikální principy moderníchchirurgických nástrojů)7.-8. týden Elektrické a magnetické vlastnosti tkání9.-10. týden Biofyzika faktorů vnějšího prostředí (účinky mechanických faktorů, akustickýchfaktorů)11.-12. týden Biofyzika dýchání13.-14. týden Prezentace zadané seminární práce

Získané způsobilosti

Zvládnutí základů biofyziky ve vztahu k medicíně a laboratorním diagnostickým metodám

Literatura

Rosina, J., Kolářová, H., Staněk, J. Biofyzika pro studenty zdravotnických oborů. Navrátl, L., Rosina, J. Biofyzika v medicíně. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-86571-03-3. Navrátil, L., Rosina, J. Medicínská biofyzika. Rosina,J.:. Učebnice Biofyzika I.: doplněk učiva fyziky pro 1. roč. SŠ. 1. vyd. Praha: Scientia Medica, 1995.

Požadavky

Samostatná příprava

Garant

Mgr. Ing. Marie Charvátová

Vyučující

Mgr. Ing. Marie CharvátováMgr. Ing. Marie Charvátová