Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrobiologie (KLI / TMIKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / TMIKR - Mikrobiologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň lékařské mikrobiologie2. Vlastnosti mikrobů, vztahy makro a mikroorganismu3. Podstata detekce a identifikace mikroorganismů4. Základy imunologie5. Základy dezinfekce a sterilizace6 Možnosti terapie mikrobiálních onemocnění7 Speciální bakteriologie s ohledem na gastrointestinální onemocnění8. Nosokomiální infekce9. Základy virologie, rozdíly virů a bakterií10. Virové hepatitidy

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu "Mikrobiologie" bude mít základní znalosti z oblasti biologie.

Literatura

KRAMÁŘ, R. Lékařská mikrobiologie. ZSF JU České Budějovice, 2007. VOTAVA, M. Lékařská mikrobiologie obecná. NEPTUN Brno, 2001. VOTAVA, M. Lékařská mikrobiologie speciální. Neptun Brno, 2003. PODSTATOVÁ, H. Mikrobiologie, epidemiologie, hygiena. Olomouc: EPAVA, 2001. GÖPFERTOVÁ, D. a kol. Mikrobiologie, imunologie, epidemiologie, hygiena, pro střední a vyšší zdravotnické školy. Triton Praha, 2002.

Požadavky

Požadvak pro udělení zápočtu: Aktivní účast na přednáškách, písemný test.

Garant

MUDr. Veronika Horanová

Vyučující

MUDr. Veronika Horanová