Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ICT (KLI / WKICT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / WKICT - Základy ICT, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní ovládání počítače:- základy operačního systému (účel, nastavení, instalace aplikací a zařízení), správa souborů a složek, vyhledávání, práce se schránkou,- vyhledávání na internetu (informace různé povahy, formuláře, ukládání dat z Internetu), elektronická pošta + přílohy, bezpečnost, webová úložiště a cloud computing,- textový editor - psaní a typografická pravidla při vytváření elektronického dokumentu, vkládání objektů a polí do dokumentu, základní práce se styly, tabulátory, najít/nahradit, neviditelné znaky, rejstříky a generování obsahu, seznamy a tabulky,- tabulkový procesor - vytváření tabulek (psaní, kopírování z textového editoru), formát buňky (číslo), základní výpočty pomocí vzorců a funkcí, kopírování vzorců roztahováním, grafy (vytváření z relevantních dat, typy grafu, vypovídací schopnost grafu), třídění dat,-e-learning - praktické používání e-learningového systému Moodle v roli student (prohlížrení materiálů, odevzdávání úkolů),- tvorba prezentací - tvorba osnovy, volba nadpisů a textu, vkládání a úprava grafiky (ořez apod.), řízení prezentace (animace, přechod), pravidla správného prezentování,- autorský zákon a pravidla použití cizích produktů ve vlastní práci, citování autorl, licence CC,- vytváření prezentace na vlastní téma.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování tohoto předmětu by měl mít student schopnost maximálně využívat moderní informační a komunikační technologie v dalším studiu a v budoucí profesi.

Literatura

Prezentace v programu PowerPoint. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 9788025117514. Sýkorová, K. a kol. ECDL, průvodce přípravou na testy. Brno: Computer Press, 2012. ISBN 9788025131442. Dolanský, T. Pravidla pro testování ITT. Č. Budějovice: PF JU, 2011, http://wvc.pf.jcu.cz/ki/?article=/student/itt/pravidla-itt. Atkinson, C. Působivé prezentace v MS PowerPoint 2007. Brno: Computer Press, 2008. ISBN 9788025121191. Dolanský, T. Studijní materiály k testu ITT. PF JU, 2012. http://wvc.pf.jcu.cz/ki/?article=/student/itt/studijni-materialy.html. ECDL Foundation. Sylabus testu ECDL. ECDL, 2007. http://www.ecdl.cz/data/Sylabus_5_CZ.pdf.

Požadavky

Absolvování 30minutového testu digitální gramotnosti v rozsahu testu ITT.Vytvoření a odprezentování vlastní prezentace.

Garant

Ing. Mgr. Pavel Majer

Vyučující

Ing. Mgr. Pavel Majer