Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z biofyziky (KLI / ZZVKB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLI / ZZVKB - Vybrané kapitoly z biofyziky, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Molekulární biofyzika3.-4. Elektřina5.-6. Biomechanika7.-8. Akustika9.-10.Optika11.-12. Záření a jeho účinky na lidský organismusCvičení:1.-2. Molekulární biofyzika3.-4. Elektřina5.-6. Biomechanika7.-8. Akustika9.-10.Optika11.-12. Záření a jeho účinky na lidský organismus

Získané způsobilosti

Zvládnutí základů biofyziky a jejích aplikací v medicíně.Znalost fyzikálních principů vybraných diagnostických a terapeutických metod.Přehled o vlivu fyzikálních faktorů na organismus.

Literatura

Hrazdíra I., Mornstein V.:. Biofyzika a zdravotnická technika, Neptun 2001. " HÁLEK,J. Biofyzika pro bakaláře. Univerzita Palackého, Olomouc. , 1999. Kol. autorů. Lékařská biofyzika. Manus, Praha. 2000. HRAZDÍRA I., MORNSTEIN V., ŠKORPÍKOVÁ J. Základy biofyziky a zdravotnické techniky, Neptun, Brno 2006. Beneš J. , Stránský P., Vítek F.:. Základy lékařské biofyziky, Karolinum, Praha, 2005. Jiří Beneš, Pravoslav Stránský, František Vítek. Základy lékařské biofyziky, Karolinum, UK Praha, 2007. 2007.

Požadavky

Zvládnutí látky v rozsahu sylabu. Aktivní účast na cvičeních a vypracování seminární práce.

Garant

doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslav Šíp, DrSc.Ing. Ondřej Kroutil