Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybr.ošetř.činnosti pro nezdravotníky II (KOP / BVČN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / BVČN2 - Vybr.ošetř.činnosti pro nezdravotníky II, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. hodina- aplikace injekcí i.m., i.v. a další možnosti aplikací, péče o rány: výměna suchého sterilního krytí, výměna vlhkého krytí, výměna průhledného krytí; obvazu, malé chirurgické výkony, intravenózní terapie: i.v. injekce a i.v. vstupy pro intermitentní a kontinuální infuze, centrální žilní vstupy2. hodina- infúzní terapie, parenterální výživa, krevní převody,3. hodina- enterální výživa, zavádění nasogastrické sondy - péče o sondu, odběr, transport a uchování biologického materiálu k vyšetření,4. hodina- příprava pacienta na chirurgický zákrok: předoperační zhodnocení, předoperační edukace, tělesná příprava, intraoperační techniky - chirurgické mytí rukou; sterilní oblékání k operaci,5. hodina- pooperační péče - bezprostřední péče na pooperačním pokoji; opatření během zotavující fáze, péče o chirurgickou ránu, sledování a měření obsahu drenážního zařízení, odstraňování stehů a svorek, punkce6. hodina- endoskopie, podpora nemocného prožívajícího smutek, péče o umírajícího, péče o mrtvé tělo

Literatura

Mikšová, Froňková, Hernová, Zajíčková. Kapitoly z ošetřovatelské péče 1, 2. Praha - Grada. ISBN 80-247-1443-.Krišková Anna. Ošetrovatelské techniky. Martin - Osveta. ISBN 80-8063-087-.

Požadavky

90% účast na seminářích, praktický výkon

Garant

Mgr. Andrea Schönbauerová

Vyučující

Mgr. Andrea Schönbauerová