Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče o dítě 2 (KOP / DOPD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / DOPD2 - Ošetřovatelská péče o dítě 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. (1hodina) Nemoci krve a krvetvorby, nemoci kůže2. (1hodina) Onemocnění ORL systému, oční choroby a poruchy3. (1hodina) Náhlé stavy v dětském věku, chirurgické problémy4. (1hodina) První pomoc a resuscitace dítěte5. (1hodina) Popáleniny, problémy vzniklé horkem nebo chladem, otravy u dětí, úrazy6. (1hodina) Duševní choroby v dětství a dospívání, zneužité dítě, exitusSemináře:1. (2 hodiny) Ošetřovatelský proces u dítěte s kožním onemocněním a s onemocněním urogenitálního systému2. (2 hodiny) Ošetřovatelský proces u dítěte s infekčním onemocněním a s onemocněním ORL systému3. (2 hodiny) Ošetřovatelský proces u dítěte s očním onemocněním a s dermatovenerologickým onemocněním4. (2 hodiny) Ošetřovatelský proces u dítěte v terminálním stádiu a péče o mrtvé tělo a s psychiatrickými poruchami

Získané způsobilosti

Student prokazuje znalost odlišnosti péče o individuální potřeby dítěte podle věku.Student zná a dodržuje práva dítěte v praxi.Student se dokáže orientovat v odlišnostech péče o zdraví dítěte v rámci systému primární péče.Student se orientuje v odlišnostech péče a léčby o nemocné dítě v rámci systému sekundární péče.Student se orientuje v odlišnostech péče a léčby o chronicky nemocné, umírající a handicapované. Student se orientuje v odlišnostech péče a léčby o nemocné dítě v rámci systému terciární péče.Student umí zhodnotit (posoudit) aktuální zdravotní stav dítěte.Student zná standardní diagnostické procedury a testy u jednotlivých klinických stavů dítěte a dokáže je aplikovat do praxe. Studen znát postupy standardní léčby a ordinace lékaře u jednotlivých klinických stavů dítěte a dokáže je realizovat v praxi.Student umí poskytovat ošetřovatelskou péči o dítě ve zdraví i nemoci metodou ošetřovatelského procesu.Student umí edukovat dítě, rodinu a blízké osoby dítěte.

Literatura

VELEMÍNSKÝ, M. a kol. Klinická propedeutika pro studující ZSF JU. Č. Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-837-5.FENDRYCHOVÁ, J., VACUŠKOVÁ, M., ZOUHAROVÁ, A. Ošetřovatelské diagnózy v pediatrii. Brno IDVPZ, 2002. ISBN ISBN 80-7013-357-.e-amos. Prevence úrazů a otrav u dětí, dospělých a seniorů. e-amos. Sociální pediatrie. VELEMÍNSKÝ, M. a kol. Vybrané kapitoly z pediatrie. České Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-813-8.FENDRYCHOVÁ, J., BOREK, I., a kol. Intenzivní péče o novorozence. Brno: NCO NZO, 2007. ISBN 978-80-7013-447-4.FENDRYCHOVA, J., KLIMOVIČ, M., a kol. Péče o kriticky nemocné dítě. brno: NCO NZO, 2005. ISBN 80-7013-427-5.VELEMÍNSKÝ, M., ČAPKOVÁ,M. Utonutí a zranění související s vodou. Praha: Triton, 2005. ISBN 80-7254-715-1.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:- 90% účast na seminářích - vypracování seminární práce a její ústní prezentacePodmínky udělení zkoušky: - ústní prozkoušení- aktivní práce v rámci e-amos "Sociální pediatrie" a "Prevence úrazů a otrav u dětí, dospělých a seniorůhttp://www.eamos.cz/amos/kpk/externi/kpk_8811/http://www.eamos.cz/amos/kpk/modules/external/index.php?kod_kurzu=kpk_7515

Garant

Ing. Iva Brabcová, Ph.D.MUDr. Jan KylianMgr. Dita Nováková, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jan Kylian