Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 3 (KOP / DVOP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / DVOP3 - Odborná praxe 3, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

35 hodinKlinická pracoviště: Interní oddělení, Psychiatrické oddělení, ADP

Získané způsobilosti

Student/ka má přehled o organizaci práce v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení. Student/ka zná specifika práce sestry v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení. Student/ka zná a umí použít nejčastější ošetřovatelské diagnózy a možné intervence v rámci ošetřovatelského procesu v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení. Student/ka umí pracovat se zdravotnickou dokumentací používanou v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení. Student/ka zná specifika používané ošetřovatelské dokumentace používané v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení. Student/ka se umí aktivně zapojit do ošetřovatelského týmuStudent/ka používá komunikační dovednosti při péči o pacientyStudent/ka zná standardy, používané v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení.Student/ka se orientuje v základní farmakoterapii v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení.Student/ka umí používat technické zařízení staniceStudent/ka má přehled o vyšetřovacích metodách používaných v Agentuře domácí péče, na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení.Student/ka je schopna na základě získaných znalostí a dovedností vypracovat plán ošetřovatelské péče na Psychiatrickém oddělení a Interním oddělení.

Literatura

Kolektiv autorů. E-amos, Katedra ošetřovatelství ZSF JCU, Ošetřovatelské postupy (studijní materiály. MIKŠOVÁ, Z., JANOŠÍKOVÁ, M., ZAJÍČKOVÁ. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1442-6.MIKŠOVÁ, Z., JANOŠÍKOVÁ, M., ZAJÍČKOVÁ. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1443-4.Kozierová , B., Erbová, G., Olivierová , R. Ošetrovateĺstvo II. KRIŠKOVÁ, A. a kol. Ošetrovatelské techniky. Osveta, Martin, 2001. ISBN ISBN 80-8063-087-.Rozsypalová, M, Staňková, M. Ošetřovatelství I.,II. Informatorium, Praha. 1996. Melicharčíková,V. Sterilizace a dezinfekce ve zdravotnictví. Praha: Grada, 1998.

Požadavky

Student/tka aktivně přistupuje k plnění cílů uvedených v Logbooku (přehledu ošetřovatelských intervencí) a iniciativně provádí sebereflexi osobního rozvoje.Plánování osobních studijních cílůOsvojování si praktických dovednostíKonzultace s mentorem odborné praxeKonzultace se supervizoremZápočet formou: konzultace a obhajoba absolvované praxe s ohledem na hodnocení mentora i supervizora, splnění všech úkolů, 100 % docházka

Garant

Mgr. Hana Hajduchová, Ph.D.