Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 6 (KOP / DVOP6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / DVOP6 - Odborná praxe 6, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

200 hodinKlinická pracoviště:Domov pro seniory, Onkologické oddělení/Hospic, Stomatologie, ORL oddělení, Oční oddělení, Dermatovenerologické oddělení, Rehabilitační/protetické oddělení

Získané způsobilosti

Student/ka má přehled o organizaci práce na jednotlivých odděleních.Student/ka zná specifika práce sestry na jednotlivých pracovištích.Student/ka umí pečovat o pacienta hospitalizovaném na daných pracovištíchStudent/ka zná specifika ošetřovatelské péče u seniorů.Student/ka zná a umí použít nejčastější ošetřovatelské diagnózy a možné intervence v rámci ošetřovatelského procesu na daných pracovištích.Student/ka umí pracovat se zdravotnickou dokumentací na daných pracovištích. Student/ka se umí aktivně zapojit do ošetřovatelského týmuStudent/ka používá komunikační dovednosti při péči o dospělé pacienty a seniory.Student/ka zná standardy, používané na daných pracovištích.Student/ka se orientuje v základní farmakoterapii používané na daných pracovištích. Student/ka umí používat technické zařízení staniceStudent/ka má přehled o vyšetřovacích metodách používaných na daných pracovištích.Student/ka je schopen/schopna na základě získaných znalostí a dovedností vypracovat plán ošetřovatelské péče na daných pracovištích.

Literatura

Logbook. KRIŠKOVÁ, A. a kol. Ošetrovatelské techniky. Osveta, Martin, 2001. ISBN ISBN 80-8063-087-.Kozierová,B., Erbová,G., Olivierová,R. Ošetrovatelstvo 1,2. Martin: Osveta, 1999. ISBN 80-217-0528-0.MAREČKOVÁ, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha, 2006. ISBN 80-247-1399-3.TRACHTOVÁ, E. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: IDV ZP, 1999. ISBN 80-7013-324-4.Standardy ošetřovatelské péče. Zdravotnická dokumentace.

Požadavky

100% docházka, dodržování pracovní doby, dodržování předepsané úpravy, aktivní práce s logbookem, aktivní přístup k praktické výuce, vypracování kasuistik a plánů ošetřovatelské péče na jednotlivých odděleních dle modelu Gordonové, Oremové a dalších vybraných modelů.

Garant

Mgr. Dita Nováková, Ph.D.