Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelské postupy 1 (KOP / KVPO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / KVPO1 - Ošetřovatelské postupy 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. (1 hodina) Péče o prostředí klienta/pacienta ve zdraví i nemoci, úprava domácího prostředí ve zdraví i nemoci, ošetřovací jednotka a její vybavení, vizita2. (1 hodina) Péče o pomůcky, příjem, překlad, propuštění, léčebné a vyšetřovací polohy3. (1 hodina) Hygienická péče dospělých a dětí (imobilizace, dekubity). Vyprazdňování stolice a moče, péče o stomie.4. (1 hodina) Stravování, fyziologické funkce

Získané způsobilosti

Student má osvojeny vědomosti a dovednosti z oblasti saturace základních potřeb klienta/pacienta.Student dokáže prakticky realizovat "celostní péči" o jednotlivce, chápe význam uspokojení potřeby jistoty a bezpečí u jednotlivce.Student postupuje při poskytování ošetřovatelské péče metodou ošetřovatelského procesu.Student zná standardní ošetřovatelské postupy a v praxi je dodržuje. Student prokazuje manuální zručnost k provádění jednotlivých ošetřovatelských výkonů.Student si uvědomuje důsledky neprofesionálních intervencí v poskytování individuální péče a dokáže proaktivně pochybením v ošetřovatelské péči předcházet. Student umí vyhodnotit účinnost ošetřovatelských intervencí a zhodnotit zdravotní stav klienta.Student dokáže empaticky komunikovat a účinně edukovat klienta a jeho rodinu..Student umí provádět výkony z oblasti závislých činností sestry tj. diagnostické a léčebné výkony.

Literatura

Kolektiv autorů. E-amos, Katedra ošetřovatelství ZSF JCU, Ošetřovatelské postupy (studijní materiály. MIKŠOVÁ, Z., JANOŠÍKOVÁ, M., ZAJÍČKOVÁ. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1442-6.MIKŠOVÁ, Z., JANOŠÍKOVÁ, M., ZAJÍČKOVÁ. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1443-4.Kozierová , B., Erbová, G., Olivierová , R. Ošetrovateĺstvo II. KRIŠKOVÁ, A. a kol. Ošetrovatelské techniky. Osveta, Martin, 2001. ISBN ISBN 80-8063-087-.Rozsypalová, M, Staňková, M. Ošetřovatelství I.,II. Informatorium, Praha. 1996. Melicharčíková,V. Sterilizace a dezinfekce ve zdravotnictví. Praha: Grada, 1998.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:- 90% účast na cvičeních - aktivita na cvičeních a aktivní práce v rámci e-learningu (e-amos "Ošetřovatelské postupy") http://www.eamos.cz/amos/kos/modules/low/kurz_obsah.php?kod_kurzu=kos_392- 80% úspěšnost v zápočtovém testu

Garant

Mgr. Jiří KaasMgr. Alena MachováMgr. Dita Nováková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří KaasMgr. Alena MachováMgr. Dita Nováková, Ph.D.