Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš.péče u dětí s onem.jedn.org. syst. 1 (KOP / MMOS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / MMOS1 - Oš.péče u dětí s onem.jedn.org. syst. 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s onemocněním trávicího systému (specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním trávicího systému poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost).2. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s respiračním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.3. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s kardiologickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.4. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s hematologickým, onkologickým onemocněním Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s hematologickým a onkologickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.5. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s endokrinologickým onemocněním a diabetem mellitem poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.6. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s onemocněním ledvin a močových cest (specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním ledvin a močových cest poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost).7. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s metabolickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.8. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s revmatickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.9. (2 hod.) Specializovaná a bariérová ošetřovatelská péče o děti poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.10. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s očním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.11. (1 hod) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním nosním, ušním a krčním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.12. (1 hod.) Specializovaná a bariérová ošetřovatelská péče o děti s kožním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.13. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče v dětské gynekologii poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.

Získané způsobilosti

- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s onemocněním trávicího systému,- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s onemocněním respiračního systému- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s kardiologickým onemocněním- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s hematologickým a onkologickým onemocněním - umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s endokrinologickým onemocněním - umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s onemocněním ledvin a močových cest- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s metabolickým onemocněním - umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s revmatickým onemocněním - umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s onemocněním smyslových orgánů- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s kožním onemocněním - umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s gynekologickým onemocněním- umí vyhodnotit rizika vzniku komplikací u dětí s diabetem mel1item a plánovat preventivní opatření proti vzniku těchto komplikací s respektováním věkových zvláštností,- umí edukovat děti a jejich rodinné příslušníky ve specializovaných ošetřovatelských postupech, včet?ně nutričních potřeb a v prevenci vzniku komplikací u dětí s diabetem mellitem ve vlastním sociálním prostředí,- umí posoudit stav dítěte a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k dětem s infekčním onemocněním,- realizuje a hodnotí ošetřovatelskou péči u dětí s infekčním onemocněním s respektováním zvláštností přístupu k dětem,- edukuje děti a jejich rodinné příslušníky se zaměřením na specifiky života dětí s infekčním onemocněním ve vlastním sociálním prostředí,- edukuje v prevenci vzniku komplikací u dětí s infekčním onemocněním jejich blízké a širokou veřejnost

Literatura

VELEMÍNSKÝ, M.a kol. Klinická propedeutika. České Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-837-5.BOLEDOVIČOVÁ, M. a kol. Pediatrické ošetrovatelstvo. Martin: Osveta, 2000. ISBN 80-8063-050-X.FENDRYCHOVÁ,J., KLIMOVIČ,M. a kol. Péče o kriticky nemocné dítě. Brno:NCO NZO, 2005. ISBN 80-7013-427-5.LEBL,J., PROVAZNÍK,K., HEJCNAMOVÁ,L. Preklinická pediatrie. Praha: Galén, 2003. ISBN 80-7262-207-2.Leifer,G. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Praha: Galén, 2003.

Požadavky

90% účast studenta na seminářích, aktivní zapojení studenta do výuky, individuální příprava studenta na semináře, vypracování seminární práce

Garant

doc. PhDr. Mária Boledovičová, Ph.D.prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.

Vyučující

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.