Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš.péče u dětí s onem.jedn.org. syst. 2 (KOP / MMOS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / MMOS2 - Oš.péče u dětí s onem.jedn.org. syst. 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s onemocněním trávicího systému (specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním trávicího systému poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost).2. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s respiračním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.3. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s kardiologickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.4. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s hematologickým, onkologickým onemocněním Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s hematologickým a onkologickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.5. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s endokrinologickým onemocněním a diabetem mellitem poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.6. (2 hod.) Specializovaná péče o děti s onemocněním ledvin a močových cest (specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním ledvin a močových cest poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost).7. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s metabolickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.8. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s revmatickým onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.9. (2 hod.) Specializovaná a bariérová ošetřovatelská péče o děti poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.10. (1 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s očním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.11. (1 hod) Specializovaná ošetřovatelská péče o děti s onemocněním nosním, ušním a krčním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.12. (1 hod.) Specializovaná a bariérová ošetřovatelská péče o děti s kožním onemocněním poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.13. (2 hod.) Specializovaná ošetřovatelská péče v dětské gynekologii poskytovaná metodou ošetřovatelského procesu. Poradenská činnost.

Získané způsobilosti

Dle požadované způsobilosti dětské sestry podle § 57 vyhlášky č.55/2011Sb. má absolvent tyto vědomosti:- zná specializovanou péči o děti s onemocněním GIT- zná etiopatogenezi diabetu, klinické projevy diabetu a jeho komplikace v dětském věku,- zná diagnostiku včetně vyšetřovacích metod, vyhledávání potřeb a jejich ovlivnění ve vztahu k denním aktivitám života dětí s diabetem mellitem, včetně prognózy,- zná zásady léčby diabetu v dětském věku,- zná specializovanou péči o děti s onemocněním dýchacích cest- zná specializovanou péči o děti s kardiologickým onemocněním - zná specializovanou péči o děti s hematologickým a onkologickým onemocněním- zná specializovanou péči o děti s endokrinologickým onemocněním - zná specializovanou péči o děti s onemocněním ledvin a močových cest- zná specializovanou péči o děti s metabolickým onemocněním - zná specializovanou péči o děti s revmatickým onemocněním - zná specializovanou péči o děti s onemocněním smyslových orgánů- zná specializovanou péči o děti s kožním onemocněním - zná specializovanou péči o děti s gynekologickým onemocněním - zná zvládání náhlých příhod, krizových situací s použitím technik managementu komplikací, - zná možnosti v poskytování konzultačních a poradenských služeb,- zná incidenci, příčiny vzniku a projevy infekčních onemocnění v dětském věku,- zná prevenci, diagnostiku, léčbu, vyhledávání potřeb a jejich ovlivnění ve vztahu k denním aktivitám života dětí s infekčním onemocněním,- zná zvládání náhlých příhod, krizových situací s použitím technik managementu komplikací, - zná hygienické a právní normy související s poskytováním specializované ošetřovatelské péče na infekčních odděleních,- zná možnosti v poskytování konzultačních a poradenských služeb.

Literatura

VELEMÍNSKÝ, M.a kol. Klinická propedeutika. České Budějovice: ZSF JU, 2005. ISBN 80-7040-837-5.BOLEDOVIČOVÁ, M. a kol. Pediatrické ošetrovateľstvo. Martin: Osveta, 2010. ISBN 9788080633318.Leifer,G. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0668-7.

Požadavky

Plnění stanovených úkolů daných v seminářiPlnění stanovených úkolů daných pro domácí přípravu ? samostudiumTrénink ošetřovatelských intervencí u dětí s onemocněním jednotlivých orgánových systémůZápočet formou: - prezentace vypracovaného úkolu včetně tištěné formy- obhajoba písemné práce

Garant

doc. PhDr. Mária Boledovičová, Ph.D.prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.

Vyučující

prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.